Hlavní obsah

Výstavní trefa do šibenice a gól po minutě na hřišti. Teenageři dirigovali výhru Realu

Madrid/Praha

Mladíci řádili. Real Madrid si během 6. kola La Ligy připsal na domácí půdě vítězství 2:0 proti Osasuně Pamplona. O výhře rozhodli mladíci Bílého baletu devatenáctiletý Vinícius Júnior, který se trefil parádní ranou zpoza vápna do šibenice, a osmnáctiletý útočník Rodrygo, který se prosadil minutu po svém příchodu na hřiště. Real vede španělskou ligu o bod před Atlétikem, s nímž se střetne v sobotním městském derby.

Foto: Juan Medina, Reuters

Osmnáctiletý útočník Realu Madrid Rodrygo se raduje z gólu na 2:0 proti Osasuně Pamplona v duelu 6. kola španělské La Ligy.

Článek

Diváci na Santiago Bernabéu se prvního gólového zápisu utkání dočkali ve 36. minutě. Trefa Viníciuse Júniora měla světové parametry. Gólman byl bez šance. Rodák z Ria de Janeiro napřáhl před velkým vápnem a jeho kroucený balón zapadl přímo do pravého horního růžku brány.

Brazilec svůj gól oslavil s obličejem v dlaních. Zakrýval své slzy. Vinícius Júnior byl za své dosavadní působení v klubu kritizován. Ani vstup do zápasu se mu dvakrát nepovedl a pískot diváků na něj zřejmě vytvářel až neúměrný tlak, který jako by konečně opadl s rozvlněnou síti za zády gólmana Rubena.

Gól Luky Joviče ve druhém poločase neplatil kvůli těsnému ofsajdu. Pojistku Realu tak přidal v 72. minutě debutující osmnáctiletý brazilský útočník Rodrygo. Ten se na hrací plochu dostal teprve minutu a půl před svou trefou, když střídal krajana Casemira.

Real Madrid se výhrou nad Pamplonou vyhoupl do čela La Ligy. Svěřenci Zinédina Zidana vedou o bod před Atlétikem. A právě s městským rivalem se Bílý balet v sobotu utká v přímém souboji o první místo na stadionu Wanda Metropolitano.

Reklama

Související témata: