Hlavní obsah

Barca je po El Clásiku na koni, chce se stát nejlepším týmem světa

JOKOHAMA

Je jich plná zeměkoule. Během podzimu zavítali i do Prahy k duelu Ligy mistrů s Plzní, v sobotu vyhráli ostře sledované El Clásico na Realu Madrid – a již od začátku týdne se fotbalisté Barcelony připravují v japonské Jokohamě na mistrovství světa klubů. „Nebudeme nejlepším týmem světa, dokud tady nezvítězíme,“ dal kouč Pep Guardiola jasně najevo, s jakými ambicemi Barca přiletěla.

Foto: Juan Medina, Reuters

Úspěšný střelec Alexis Sánchez (vlevo) a Cesc Fábregas oslavují vyrovnávcí gól Barcelony v utkání s Realem Madrid.

Článek

Výhra 3:1 na San Bernabeu dala Barce křídla. V sezóně chce získat maximální možný počet šesti trofejí  Zatím se jí to povedlo jen v roce 2009, kdy vyhrála ligu, domácí pohár, Ligu mistrů, evropský i španělský superpohár a mistrovství světa klubů. Letos začali svěřenci Pepa Guardioly dobře – oba superpoháry již mají doma. Světový šampionát klubů je teď třetí na řadě.

„Je to šance, která nepřijde příliš často. V sázce je možnost stát se nejlepším týmem světa. A tím se nestaneme, dokud zde nezvítězíme,“ citují klubové stránky jeden z prvních výroků Guardioly po příletu do Japonska.

Evropský zástupce se ve čtvrtečním semifinále utká s katarským týmem Al-Sadd. Prvním finalistou je brazilský Santos, který porazil japonskou Kašiwu 3:1.

„Náš první soupeř by mohl dost překvapit. Musíme tedy předvést maximum,“ varuje kouč mužstvo před zápasem, v němž bude jednoznačným favoritem.

Hráči si stále vychutnávají sobotní výhru nad nesmiřitelným rivalem. „My jsme v Japonsku, zatímco oni teď hrají Španělský pohár,“ rýpl si do Realu obránce Gerard Piqué. „Jsme nadšení, do Japonska jsme dorazili s pocitem, že jsme dobrý fotbal hrát nezapomněli.“

Messi a spol. ujišťují, že koncentrace na katarského protivníka jim nechybí. „Historie si pamatuje pouze vítěze. Stojíme před dalším milníkem a nesmíme si dovolit zaváhat,“ potvrdil Piqué, že Barca má v této sezóně na mušce všech šest trofejí.

Reklama