Hlavní obsah

Konec! Počkat, nebo ne? Chyba rozhodčího baví internet

Sevilla/Praha

Závěr utkání 32. kola španělské La ligy mezi Sevillou a Granadou byl opravdu hodně kuriózní. Na svědomí ho měl hlavní sudí Ricardo Burgos Bengoetxea, který způsobil neskutečné zmatky. Nastavil čtyři minuty druhé půle, jenže zápas ukončil o minutu dřív. Hráči domácích se tedy začali stahovat ze hřiště, někteří z nich dokonce vysvlékat. Jenže nakonec je arbitr přivolal zpět a hráči byli nuceni zbývající minutu dohrát.

Foto: @mftanirli, Twitter

Sudí si svou chybu nejprve nechtěl připustit a s hráči se vehementně dohadoval. Ilustrační foto.

Článek

Velmi kuriózní situace, která už se jen tak nevidí. I tak by se dala popsat chyba hlavního rozhodčího Ricarda de Burgose Bengoetxea, který ukončil zápas předčasně po třech minutách nastavení, když předtím avizoval minuty čtyři.

Hráči hostí proti rozhodnutí vehementně protestovali a nutno podotknout, že oprávněně. Domácím to zřejmě bylo úplně jedno, a tak pomalu začali odcházet do kabin. Někteří se vysvlékali z dresů či si sundávali kopačky. (na situaci se můžete podívat cca od času 1:43 v přiloženém videu)

Po několikaminutové groteskní situaci rozhodčí uznal svou chybu a hráče svolával zpět na hřiště. Jim tedy nezbývalo nic jiného, než se zase znovu obléct do plné výbavy a zbývajících 60 vteřin odehrát.

Během nich už se nic zajímavého nestalo. Po konci zápasu hráči neskrývali svůj údiv. „Nikdy jsem nic podobného neviděl," komentoval situaci záložník Sevilly Lucas Ocampos. Vyjádřil se nakonec i hlavní aktér, rozhodčí Bengoetxea. „Došlo k chybě v načasování. Poté, co mě kolegové na chybu upozornili, jsem hráče požádal, aby zápas dohráli," uvedl.

Reklama

Související témata: