Hlavní obsah

Vysvobození pro rebela Suáreze? Nemusí čekat na Real, pracuje se na snížení trestu

S přípravou by neměl otálet. Už za měsíc - mnohem dříve, než se původně zdálo - by Luis Suárez mohl v dresu Barcelony vyrazit na trávník do soutěžní bitvy. Trest za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho na MS totiž zřejmě dostane jinou podobu. Alespoň to tvrdí server goal.com. Jako hotovou věc to již dříve braly i jiné zdroje, přičemž vycházely z toho, že Suárez se pokorně omluvil a Barcelona ho drží zcela v ústraní, aby vytvořila příznivé klima pro další odvolání ke sportovní arbitráži (CAS). Ta by měla Suárezovi výrazně zkrátit čtyřměsíční absolutní zákaz všech fotbalových aktivit.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Luis Suárez zřejmě stihne začátek La ligy...

Článek

První odvolání proti trestu FIFA rázně zamítla, teď záležitost bude řešit CAS a zákulisní zvěsti nasvědčují tomu, že z trestu zbude nakonec jen ta část vztahující se na reprezentační zápasy.

Těch by uruguayský útočník měl vynechat devět. Ale pro Barcelonu by měl být záhy volný a vypadá to tedy, že by po boku Lionela Messiho a dalších hvězd mohl hrát už v prvním kole ligy 24. srpna proti Elche. Při předpokládané absenci po zranění stále odpočívajícího Neymara je to příznivá zpráva pro katalánský velkoklub.

"Teď, když případ přišel na CAS, je velmi pravděpodobné, že trest bude snížen," potvrdil nejmenovaný zdroj pro goal.com.

Za své tak mohou vzít spekulace o tom, že Suárez jako první zápas za svůj nový klub, do něhož po MS přestoupil z Liverpoolu, stihne s odřenými zády na konci října slavné El Clásico. Zápas s madridským Realem má Barca hrát 26. října, den po vypršení stávajícího trestu. Televize ho ale může přesunout už na pětadvacátého... Teď to ale vypadá, že Barceloně to může být jedno. Suárez bude volný už mnohem dříve.

Za snížení jeho trestu se přimlouvaly mnohé osobnosti ze světa fotbalu. Dokonce i pokousaný Chiellini. Suárezův právník označil trest za drakonický, totalitní a fašistický. "Zákaz by se nově měl vztahovat vlastně už jen na národní tým Uruguaye a ne na Barcelonu," uvedl pro goal.com.

Reklama

Související témata: