Hlavní obsah

Real - Barcelona 2:0Real slaví zisk Superpoháru. S Barcelonou si poradil i v odvetě

Fotbalisté Realu Madrid zvládli úspěšně i odvetu španělského Superpoháru proti Barceloně a na prahu nové sezóny získali už druhou trofej. Na týden staré venkovní vítězství 3:1 navázali domácí výhrou 2:0. V součtu obou duelů porazili svého odvěkého rivala jednoznačně 5:1.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Fotbalisté Realu Madrid slaví zisk španělského Superpoháru.

Článek
Fotogalerie

Skóre zápasu otevřel už ve 4. minutě Marco Asensio. Jednadvacetiletý záložník Bílého baletu rozvášnil domácí příznivce povedenou střelou přibližně z třiceti metrů, na kterou brankář Barcelony ter Stegen neměl nárok. Druhý gól mohl po půlhodině hry přidat Vázquez, ale ve velké šanci orazítkoval pouze tyč. Fanoušci se druhé branky dočkali až šest minut před pauzou. Benzema si jedním dotykem převzal přihrávku od Marcela a druhým poslal míč do sítě.

Po změně stran hrozila i Barcelona. Messi stejně jako Suárez ale trefili pouze konstrukci brány a s Rakitičovým pokusem si Navas poradil. Na druhé straně se předvedl i ter Stegen, který vyrazil další šanci Benzemy.

A tak po závěrečném hvizdu mohli slavit hráči Realu. Svěřenci Zinédina Zidana opanovali španělský Superpohár po pěti letech a celkově si připsali desátý triumf.

V letošní sezóně po zisku evropského Superpoháru získali fotbalisté Realu už druhou trofej.

Odveta španělského Superpoháru:
Real Madrid - FC Barcelona 2:0 (4. Asensio, 39. Benzema)

Reklama

Související témata: