Hlavní obsah

Villar by měl rezignovat na post předsedy španělského svazu

Suspendovaný předseda španělského fotbalového svazu a bývalý místopředseda FIFA i UEFA Ángel María Villar by měl podle zástupců vrcholných sportovních a fotbalových organizací v zemi rezignovat i na tuto funkci. V červenci byl kvůli podezření ze zpronevěry, korupce a podvodu suspendován na jeden rok. Dva týdny strávil ve vazbě.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Suspendovaný předseda španělského fotbalového svazu Ángel María Villar byl na kauci propuštěn z vazby.

Článek

Zatímco předseda španělského nejvyššího sportovního soudu José Ramón Lete chce dát Villarovi čas na odstoupení nejdéle do listopadu, dočasný předseda fotbalového svazu Juan Luis Larrea žádný konkrétní termín neuvedl. "Odejde, až bude chtít. Řídil svaz 29 let, takže mu musíme dát čas," řekl Larrea.

Sedmašedesátiletý Villar byl spolu se synem Gorkou, někdejším viceprezidentem svazu pro ekonomiku Juanem Padrónem a sekretářem regionální federace na Tenerife Ramonem Ángelem Hernándezem zatčen 18. července. Jeho žádost o kauci byla původně zamítnuta, nakonec ji ale soud povolil. Zároveň všem podezřelým zabavil pasy a nařídil, aby se jednou týdně hlásili u soudu.

Bývalý reprezentační záložník byl od roku 1992 viceprezidentem UEFA, stejnou funkci ve FIFA zastával od roku 2002. Po loňském odstoupení Michela Platiniho vedl UEFA jako dočasný předseda. Krátce po svém zatčení rezignoval na post místopředsedy FIFA i UEFA.

Reklama

Související témata: