Hlavní obsah

Španělská liga zvažuje, že odehraje některé zápasy v zahraničí

Španělská liga zvažuje, že vzhledem k celosvětové popularitě odehraje v budoucnu některé zápasy v zahraničí. Na fotbalové konferenci Soccerex v Manchesteru to podle listu Financial Times prohlásil předseda profesionálních španělských soutěží Javier Tebas. Zároveň oznámil, že v zápasech Španělského poháru se bude testovat použití videa.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Fotbalisté Realu Madrid slaví zisk španělského Superpoháru.

Článek

"Chceme, aby mezinárodní zájem o La Ligu narůstal. A součástí plánu je i možnost odehrát některá utkání mimo Španělsko," uvedl Tebas. "Zatím jsme pouze ve fázi diskuzí, takže je brzy dělat nějaké závěry, ale vedení La Ligy tento návrh podporuje," dodal.

Tebas působí v čele La Ligy od roku 2013 a pod jeho vedením si profesionální španělské soutěže finančně výrazně polepšily. Loni na tři roky prodal vysílací práva za 2,65 miliardy eur a v celkových tržbách jsou z evropských lig lepší pouze anglická a německá soutěž.

Právě zápasy v zahraničí by měly La Lize pomoci k dalším příjmům. Letos v červenci přilákal přípravný zápas Realu Madrid s Barcelonou na stadion v Miami 66 tisíc fanoušků. Pro oba velkokluby šlo o první vzájemný souboj mimo Španělsko od roku 1982.

Použití videa v ligových zápasech by mělo být zavedeno od příští sezóny, v té aktuální se bude systém testovat v domácím poháru. Španělská nejvyšší soutěž je jednou z mála předních lig, která video dosud nepoužívá.

Reklama