Hlavní obsah

Chcete náš supertalent? Připravte si miliardy, vzkázala Barcelona

Na naše hráče si nechte zajít chuť. A nejde jen o Messiho. Takový vzkaz poslala gigantům fotbalová Barcelona. Naposledy si pojistila třeba služby osmnáctiletého mladíka Riquiho Puiga. Jeho jméno leckomu sice možná nic moc neříká, pokud by ho ale chtěl nějaký klub získat, musel by podle výstupní klauzule v novém kontraktu hráče zaplatit maličkost, dvě a půl miliardy korun.

Foto: Profimedia.cz

Talentovaný fotbalista Riqui Puig je dalším z barcelonských klenotů. Pokud by ho chtěla získat konkurence, musela by zaplatit miliardy.

Článek

Puig je považován za jeden z největších talentů své věkové kategorie. V minulé sezóně dal o sobě vědět v mládežnické obdobě Ligy mistrů, kdy zazářil proti Chelsea i Manchesteru. A tak není divu, že laso z Ostrovů na sebe nenechalo čekat. Na katalánský Camp Nou přilétlo z Tottenhamu, jenže manažer Mauricio Pochettino teď přiznává, že výše výstupní klauzule znamená jediné, konec jednání.¨

Barcelona potvrdila, že Puig podepsal novou smlouvu, která jej udrží v klubu až do roku 2021. V kontraktu je i výše zmíněná výstupní klauzule ve výši 88 milionů liber. „Když hrajete za Barcelonu, nemůže vás ani napadnout, že byste chtěli hrát jinde. Soustředíte se na jedinou věc a tou je úspěch v Barce. Nabídky odjinud vás prostě nezajímají, protože vy můžete trénovat s hvězdami, jako je třeba Leo Messi. Tomu se nic nemůže vyrovnat."

Reklama

Související témata: