Hlavní obsah

Real Madrid - Plzeň 2:1Český mistr sahal po senzaci! Zázrak se nakonec nestal, s Realem o gól padl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Benzema 1 : 0
56. Marcelo 2 : 0
79. Hrošovský 2 : 1
Záznam online reportáže

Robert Neumann (Madrid)Sport.cz
Aktualizováno

Zázrak se nestal, fotbalisté Plzně prohráli v úterním duelu Ligy mistrů na půdě slavného Realu Madrid 1:2. Senzaci však byli mnohonásobně blíž, než si před výkopem dokázali představit. Na San Bernabeu si vytvořili čtyři velké šance, proměnili až tu poslední Hrošovským za stavu 0:2 (trefy Benzemy a Marcela). Po třech zápasech ve skupině má Viktoria na kontě bod za domácí remízu s CSKA Moskva (2:2).

Sestřih z utkání Real - PlzeňVideo: Více na, O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Kouč Lopetegui, který je po sérii špatných výsledků v ohrožení, poslal proti českému mistrovi to nejlepší, co má k dispozici. V obraně hvězdní Ramos s Marcelem, v záloze Modrič s Kroosem, vpředu trojice Bale, Benzema a Isco.

Úvod sice patři Realu, který se usadil na polovině Plzně, Ramos po rohu hlavičkoval nad. Poté si ale vzápětí Řezník drze obhodil Marcela a Krmenčík předvedl slalom přes tři hráče, ozval se bouřlivý potlesk plzeňských fanoušků, jejichž sektor byl až úplně pod střechou. A hosté se nadechli k sympatické pasáži, kterou utnul až druhý gól Realu v 56. minutě.

Domácí poslal do vedení Benzema

Přežili Ramosovu hlavičku do tyče, v 11. minutě mohli udeřit. Po levé straně unikl Petržela, ve velké šanci ale nastřelil brankáře, dorážku nasměroval do bočí sítě. Litovat toho mohl ani ne za minutu, kdy Benzema hlavou nedal Hruškovi šanci - 1:0.

Podobně jako Petržela si vedl v 30. minutě Limberský, jeho lob minul zadní tyč! A znovu mohli hosté litovat, že svoji příležitost zahodili. Z brejku utekl Benzema, zbavil se Havla, a kdyby přihrál volnému Baleovi, bylo to o dva góly. Takhle Hruška jeho ránu z úhlu vyrazil.

V 35. minutě si Hruška vybral slabší chvíli, když namazal při rozehrávce Iscovi, který naštěstí obrovskou šanci zahodil. Ve 44. minutě zahodil Hrošovský nemožné: po úniku a centru Řezníka netrefil ze dvou kroků odkrytou branku. Real do kabin vyprovázel pískot nespokojených tribun.

Plzeň sahala po vyrovnání

Po přestávce přišla další šance Plzně! Vynikající Krmenčík našel nabíhajícího Havla, který volej z osmi metrů nasměroval těsně vedle. Jak se proměňují šance ukázal hostům Marcelo, který lehce přehodil Hrušku a Real vedl 2:0.

Vypadalo, že o osudu zápasu je rozhodnuto. Jenže v 79. minutě Hrošovský po pěkně akci snížil na 1:2! Plzeňští fanoušci skandovali Vyrovnat, vyrovnat. To už se Západočechům nepovedlo, na půdě vítěze posledních tří ročníků Ligy mistrů ale zanechali vynikající dojem.

Fotbalová Liga mistrů - skupina G, 3. kolo:
Real Madrid - Viktoria Plzeň 2:1 (1:0)
Branky: 11. Benzema, 55. Marcelo - 79. Hrošovský. Rozhodčí: Grinfeld - Šimon, Hassan (všichni Izr.). ŽK: Isco, Kroos, Ramos - Limberský. Diváci: 67 356.
Real: Navas - Vázquez, Ramos, Nacho, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos - Bale (75. Asensio), Benzema (89. Mariano), Isco (54. Valverde). Trenér: Lopetegui.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Procházka (65. Hořava) - Havel (76. Ekpai), Čermák, Petržela (86. Řezníček) - Krmenčík. Trenér: Vrba.
Další výsledky úterních zápasů LM najdete zde.

Reklama

Související témata: