Hlavní obsah

Lovec Petržela. V Barceloně vyfoukl dres Messiho, v Madridu díky němčině triko Kroose

Madrid

Před sedmi lety v Barceloně získal dres hvězdného Lionela Messiho, ačkoli si na něj myslel Václav Pilař. Respektive s ním byl už domluvený. Teď v Madridu vyfoukl plzeňský záložník Milan Petržela triko záložníka Realu Toniho Kroose spoluhráči Patriku Hrošovskému, který si o něj německému mistru světa řekl po zápase na hřišti.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Nacho z Realu v souboji s Milanem Petrželou.

Článek

Sestřih z utkání Real - Plzeň

„Kroos mi ho slíbil, bohužel ho nemám. Milan byl rychlejší. Snad příště doma," pronesl zklamaně Hrošovský. „Po každém velkém zápase si chci vyměnit dres, beru toho, kdo mi zrovna přijde pod ruku," reagoval Petržela.

Vzápětí popsal, jak k dresu Kroose přišel. „Mířil jsem šel do šatny a potkal jsme ho na schodech. Tak jsem se ho zeptal německy, tím jsem si u něj asi udělal očko. Tak mi ho dal," culil se Petržela.

Tehdy na Camp Nou zvolil podobný plán. Messiho oslovil, když kráčeli o přestávce ze hřiště do šaten. Po zápase mu argentinský klenot dres přinesl. Pilař, který Messiho zbožňuje a jeho dres si moc přál, ostrouhal.

„Milan byl rychlejší," pronesl Pilař stejnou větu jako v úterý v Madridu Hrošovský. Dočkal se však za dva týdny v domácím zápase s Barcelonou. Neponechal nic náhodě, o triko požádal Messiho o poločase, cennou památku si hned odnesl.

Reklama

Související témata: