Hlavní obsah

Twitter se směje anglickému simulantovi. Nejhorší penalta v historii fotbalu!

Stal se terčem pozornosti. Za svůj herecký výkon sklízí Raheem Sterling z Manchesteru City na twitteru velkou kritiku a zároveň se stal i centrem posměchu. Anglický reprezentant ve středečním zápase Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck škrtl v šestnáctce špičkou o trávník, skácel se teatrálně na zem a hlavní rozhodčí Kassai nařídil pokutový kop (ve videu čas 0:35).

Sestřih z utkání Manchester City - ŠachtarVideo: Více na O2 TV Sport

 
Článek

Na sociální síti se o pravdivosti penalty přely i obě strany. Zatímco podle Citizens se jednalo o penaltu, Šachtar byl jiného názoru. A právě ukrajinskému klubu dávají za pravdu opakované záběry i slova oběti. „Chtěl jsem přehodit brankáře a nevím, co se stalo. Necítil jsem žádný kontakt, kopnul jsem do země, takže se rozhodčímu a Šachtaru omlouvám," konstatoval Sterling po zápase.

Jenže Liga mistrů nevyužívá VAR systém, takže se hlavní sudí Kassai nemohl spolehnout na video. Na Twitteru se ale téměř okamžitě smršť negativních komentářů.

„Nejhorší rozhodnutí ve fotbalové historii. Sterling nechtěně kopl do trávníku a vybojoval pro City penaltu," stojí u příspěvku Sportbible. „To je ostuda! Raheem Sterlign upadl ve vápně bez cizího zavinění a rozhodčí nařizuje penaltu," píše britský BT Sport.

Nad odpískáním pokutového kopu se pohoršoval i bývalý útočník Liverpoolu či anglické reprezentace Robbie Fowler. „Tihle chlápci za bránou - prý asistenti - by měli letět... zbytečná práce."

Kromě pohoršujících komentářů se na Twitteru objevily i ty, které si z anglického reprezentanta dělají vyloženě srandu.

Rozjetí City nakonec vyhráli jednoznačně 6:0.

Reklama

Související témata: