Hlavní obsah

Fotbalisté Brugg to přepískli s gólovou oslavou. Dostali dvě červené karty naráz!

Fotbalisté Brugg v infarktovém závěru duelu Ligy mistrů proti Galatasarayi Istanbul předvedli, že oslavit gól rozhodně umí. Trefa z 92. minuty má pro spoluhráče Simona Delliho cenu zlata, protože jim dává velkou naději na konečnou třetí příčku ve skupině a na jaro v Evropské lize. Možná právě proto se dva hráči belgického celku chovali jak utržení z řetězu a za své okázalé oslavy si od sudího vysloužili dvě červené karty naráz.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Fotbalista Brugg Krepin Diatta oslavil svou vyrovnávací trefu v utkání Ligy mistrů sundáním dresu

Článek

Fotbalisté Brugg potřebovali v Istanbulu zvítězit, aby si udrželi naději na postup v milionářské soutěži. Domácí Galatasaray ale už v 11. minutě rozveselil Adem Büyük. V nastaveném čase druhého poločasu ovšem o remíze rozhodl Krepin Diatta a pak nastala bizarní situace.

Střelec si po gólu sundal dres a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Současně uviděl druhou žlutou i jeho spoluhráč Clinton Mata, který při oslavě nakopl rohový praporek. Bruggy to ale mrzet nemuselo. Utkání skončilo 1:1, což je pro Simona Deliho a jeho parťáky nadějná vyhlídka na jaro v Evropské lize.

Podle britské BBC se jedná o první případ v historii Ligy mistrů, kdy byli vyloučeni dva hráči jednoho týmu v nastaveném čase utkání a zároveň druhý případ v historii milionářské soutěže, kdy byli dva fotbalisté stejného celku vyloučeni naráz. Poprvé se to povedlo fotbalistům Celty Vigo v roce 2003.

Sestřih utkání Real - PSGVideo: O2 TV Sport

Belgický celek je na třetím místě skupiny A o bod před Istanbulem. Pokud chce Galatasaray pomýšlet ještě na postup do Evropské ligy, bude muset za 14 dní předvést zázrak v Parku Princů a porazit PSG. Ani to by ale v případě výhry Brugg doma proti Realu Madrid nemuselo stačit.

Sestřih utkání Tottenham - OlympiakosVideo: O2 TV Sport

Reklama

Související témata: