Hlavní obsah

Atlético může odletět do Portugalska, další testy vyšly negativně

Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid mohou odcestovat do Lisabonu, kde je ve čtvrtek čeká čtvrtfinále Ligy mistrů s Lipskem, za které nastupuje český reprezentant Patrik Schick. Po nákaze dvou hráčů koronavirem vyšly další testy zbytku španělského týmu negativně. "Rojiblancos" o tom informovali na svém webu. Zveřejnili i jména nakažených, kterými jsou obránce Šime Vrsaljko a útočník Ángel Correa.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Felipe (vpravo) z Atlética Madrid a Mariano Diaz z Realu Madrid. Ilustrační foto.

Článek

Oba hráči zůstanou v domácí izolaci. Ani jeden z nich nevykazuje příznaky nemoci, Vrsaljkův případ však lékaři považují za vyřešený, protože si už před několika měsíci vytvořil protilátky.

Třetí celek uplynulé sezony La Ligy v neděli oznámil, že má v týmu dva nakažené. Neuvedl ale, o koho jde. Identitu nakažených zveřejnil klub až dnes po jejich souhlasu, aby ukončil spekulace. Atlético mělo původně odcestovat do Lisabonu dnes večer, ale kvůli testování odletí až v úterý. Dnes odpoledne se vrátí do tréninku.

Dohrávka Ligy mistrů, kterou v březnu přerušila pandemie koronaviru, začne v Lisabonu ve středu. Na neutrální půdě se bude od čtvrtfinále hrát na jeden zápas a bez diváků, finále je na programu 23. srpna.

Další dvojice tvoří Bergamo - Paris St. Germain, Manchester City - Lyon a Barcelona - Bayern Mnichov. Žádný další čtvrtfinalista v mužstvu nákazu covidem-19 nemá.

Reklama