Hlavní obsah

Kouč Guardiola k hráčům Barcelony: Jestli budete hrát takhle, radši to zabalte

STUTTGART

Velké překvapení bylo v úterý večer ve fotbalové Lize mistrů na spadnutí, německý Stuttgart však vedení nad věhlasnou Barcelonou udržet nedokázal. Konečná remíza 1:1 z půdy bundesligového týmu tak dává větší šanci na postup do čtvrtfinále Kataláncům. „Výsledek je dobrý, ne však už tolik způsob, jakým jsme ho dosáhli,“ řekl na rovinu kouč Barcelony Pep Guardiola.

Článek

Navzdory nadějnému výsledku pro Barcelonu se gólman domácích Jens Lehmann domnívá, že jeho tým může na horké španělské půdě v odvetě vybojovat postup. V úterý večer to měli hráči Stuttgartu proti svému soupeři velmi dobře rozehrané, domácí Cacau totiž poslal hlavou domácí ve 25. minutě do vedení, útočníkovi hostů Ibrahimovičovi se však krátce po změně stran podařilo vyrovnat na konečných 1:1.

„Sami jsme si vytvořili velké množství příležitostí, ale bohužel se nám žádné proměnit nepodařilo. Navíc jsme inkasovali po situaci, která pro Barcelonu není tak typická, když nám vsítila gól po standardní situaci,“ zlobil se v reakci pro server Sky Sports brankář domácích Lehmann.

Šance žije

„Podle mého názoru Barcelona nedokáže hrát na výsledek 0:0, a proto se stále snaží útočit. To je šance pro nás, abychom skórovali,“ věří před odvetou německý gólman v šanci na postup, i když branka vstřelená na půdě soupeře zvýhodňuje před druhým vzájemným utkáním Katalánce.

Smíšené pocity měl po utkání trenér Barcelony Pep Guardiola. „Když jsme ztratili míč, nebyli jsme úplně ve své kůži. Sergio Busquets a Xavi mi přišli téměř ztraceni,“ postěžoval si úspěšný kouč hostů. „Když nedokážete zužitkovat šance, které si vypracujete, následky mohou být nedozírné. Přeci jen jsme ve fázi vyřazovací části Ligy mistrů,“ uvědomoval si Guardiola. „Výsledek je dobrý, ne však už tolik způsob, jakým jsme toho dosáhli. Prostě se musíme zlepšit, pokud chceme vyhrávat tituly,“ rozhněval se trenér Barcelony.

Naopak kouč Stuttgartu Christian Gross měl pro své svěřence spíše slova chvály. „Věděli jsme, že proti Barceloně budeme těžko předvádět dobrý fotbal, nám se to ale povedlo. Měli jsme koncentrovanou obranu a soupeře nepustili téměř do žádné šance,“ těšilo domácího trenéra. „Inkasovali jsme ve chvíli, kdy jsme měli vstřelit druhý gól. To je jediná věc, která mi po utkání vadí,“ dodal Gross.

Reklama

Související témata: