Hlavní obsah

Mourinhova lest: El Clásico tentokrát jako boj ve vysoké trávě

MADRID

Exkluzivní čtyřdílný seriál s názvem El Clásico představí ve středu večer svoji třetí část. Po domácí soutěži a finále Španělského poháru se tentokrát fotbalisté Barcelony a Realu Madrid střetnou v prvním utkání semifinále Ligy mistrů. Výhodu domácího stadiónu má „Bílý balet“ a hodlá ji náležitě využít. Na San Bernabeu se bude hrát na neposekaném trávníku... Zápas můžete od 20:45 sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho během zápasu s Barcelonou.

Článek

Každá lest je mu dobrá. Čtyřikrát stál v Lize mistrů proti Barceloně a tři dvojzápasy vyhrál. A když je teď José Mourinho trenérem Realu Madrid, vyzve Barcu na neposekaném trávníku.

„Trávu nechali dost vysokou, ale brečet kvůli tomu nebudeme. Chápu, že chtějí pomoci svojí defenzivě. Snaží se nám tímto způsobem zkomplikovat naši hru, která je založená na přihrávkách po zemi. Mourinho prostě zkouší všechno, co by jim mohlo pomoci,“ ušklíbl se barcelonský stoper Gerard Piqué.

Barcelona v posledních sezónách El Clásico jasně ovládala. Portugalský stratég však začíná její výboje mírnit - 16. dubna se v Madridu zrodila ligová remíza 1:1 a o čtyři dny později se Real dočkal ve finále Španělského poháru sladké výhry 1:0 v prodloužení.

Obránce Realu Madrid Pepe v diskuzi z Lionelem Messim z Barcelony.foto: ČTK/AP/Andres Kudacki

„Jsme v polovině vzájemných zápasů s Barcelonou. Jednou jsme remizovali a jednou vyhráli. Nevidím důvod, proč bychom nemohli podobné výsledky znamenající postup nyní zopakovat i v Lize mistrů,“ hýří Mourinho optimismem.

Také jeho hoši věří, že v domácím prostředí vykročí na vysoké trávě za postupem. „Každý hostující tým by měl mít na San Bernabeu obavy. Naši fanoušci budou ti, kteří nám pomohou vstřelit Barceloně první gól,“ slibuje Sergio Ramos.

Barcelona chce dostat Real pod tlak

Hosté však pochopitelně chtějí vycházet z minulých zápasů, v nichž na ně byl Real krátký. „Bude to boj až do konce. V zápasech proti Realu se musíme soustředit pouze na náš výkon, zodpovědně bránit a vyvíjet na soupeře tlak již na jeho polovině hřiště. Před odvetou bychom chtěli mít nějaký náskok,“ plánuje záložník Andrés Iniesta.

„Pro obě strany to bude velmi těžké semifinále. Bude to jako loni proti Interu, v posledním ligovém zápase nebo ve finále poháru. Na Bernabeu jsem hrál mnohokrát a platí, že když se budete jen bránit, rozdrtí vás. Dominovat můžete jen v případě, pokud chcete skutečně hrát,“ varuje své hochy barcelonský kouč Josep Guardiola.

Ve druhé semifinálové dvojici už je jednou nohou ve finále Manchester United. V úterý vyhrál v Gelsenkirchenu nad Schalke 2:0.

První utkání semifinále Ligy mistrů
Real Madrid - FC Barcelona
Ve středu od 20:45, přímý přenos vysílá ČT4, on-line reportáž na Sport.cz. Hlavním rozhodčím je Němec Stark.
Předpokládané sestavy - Real: Casillas - Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo - L. Diarra, Pepe, Xabi Alonso - Higuaín, Ronaldo, Özil.
Barcelona: Valdés - Alves, Mascherano, Piqué, Puyol - Iniesta, Busquets, Xavi - Pedro, Messi, Villa.
Odveta se hraje v úterý 3. května v Barceloně.

Reklama

Související témata: