Hlavní obsah

Nezastavitelný Haaland pokořil další rekord Ligy mistrů

Dortmund/Praha

Hvězdný útočník Borussie Dortmund Erling Haaland v úterním utkání Ligy mistrů proti belgickým Bruggám řádil. Dvacetiletý Nor nasměroval domácí k vítězství 3:0 svými dvěma povedenými trefami. Zaznamenal tak už cekem 16 branek v milionářské soutěži, čímž překonal rekord. Ještě žádný fotbalista před ním nedokázal patnáctigólovou hranici překonat v tak krátkém čase jako zázračný seveřan.

Sestřih utkání LM Dortmund - BruggyVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Haaland otevřel skóre úterního střetu skupiny F už v 18. minutě, kdy ho do gólové příležitosti poslal přesnou přihrávkou anglický reprezentant Jadon Sancho.

Norský sniper po přesné střele k tyči zaznamenal už 15. trefu v Lize mistrů, navíc v pouhých 12 zápasech. To se žádnému fotbalistovi před ním ještě nepodařilo. Dosavadní rekordní zápis drželi Ruud van Nistelrooy a Roberto Soldado, kteří 15 gólů stihli v 19 utkáních.

Haaland tak pokračuje v přepisování historických tabulek. Pořadí rekordmanů se měnilo i po jeho gólu číslo 5 i 10. A nic zatím nenaznačuje, že by se motor vytáhlého útočníka v jeho fotbalové krasojízdě nejprestižnější soutěží světa měl zadrhnout. Aktuálně vévodí i tabulce střelců letošní sezony.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu bývalého reprezentanta Tomáše Ujfalušiho a také trenéra Davida Holoubka. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

Haaland totiž stihl ještě v 60. minutě utkání upravit skóre na konečných 3:0 pro Dortmund. Borussii patří po čtyřech odehraných kolech první příčka skupiny F s devíti body. Německý velkoklub může postup do jarní části Ligy mistrů pojistit už za týden doma proti Laziu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: