Hlavní obsah

Plzeň dostala od UEFA pokutu za hanlivý transparent

Viktoria Plzeň dostala od Evropské fotbalové unie UEFA pokutu 12.000 eur (asi 293 tisíc korun) za hanlivý transparent, který její fanoušci rozvinuli v předkole Ligy mistrů proti Kodani. Podle generálního ředitele klubu Adolfa Šádka bude další postih následovat za odpalování světlic v úvodním duelu základní skupiny s Borisovem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Plzně se radují z postupu do Ligy mistrů přes Kodaň.

Článek

"Za hanlivý nápis adresovaný Evropské fotbalové unii během zápasu v Kodani nám byla vyměřena pokuta 12 tisíc eur, za světlice v duelu s Borisovem bude pokuta mnohonásobně vyšší. Celkově se tak reálně na pokutách přiblížíme milionu korun, které bychom v každém případě dokázali investovat smysluplnějším způsobem," uvedl dnes Šádek na klubovém webu.

Plzeňské vedení proto vyzvalo fanoušky, aby se při dalších duelech v základní skupině chovali slušně. "UEFA v tomto razí velmi nekompromisní tón. Také proto vyžaduje UEFA vydávání vstupenek na jméno, aby se v případě potřeby mohla jednodušeji dohledat totožnost problémového fanouška. Maximální snahu o určení pachatele by v případě opakovaných problémů na stadionu v Edenu vyvinula také Viktoria," dodal Šádek.

Reklama

Související témata: