Hlavní obsah

Bayern - Arsenal 5:1Bayern rozdrtil Arsenal, Neapol padla po více než třech měsících

Mnichov/Madrid
Aktualizováno

Osmifinále fotbalové Ligy mistrů se zdá pro hráče Arsenalu zakleté. Neuspěli v něm v posledních šesti ročnících a ani po prvním utkání této sezóny se postup mezi osm nejlepších týmů nejeví příliš reálně. Londýnský celek totiž prohrál na hřišti Bayernu Mnichov 1:5. Ve druhém zápase zvítězil Real Madrid 3:1 nad Neapolí. Italský klub utrpěl porážku po třech a půl měsících.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Robert Lewandowski z Bayernu hlavičkuje do sítě Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Na to, aby postoupili do další fáze, by museli v odvetě předvést obrat z říše snů. Arsenal utrpěl v bavorské Allianz Aréně ostudný debakl, který s největší pravděpodobností bude znamenat jeho konec v Champions League. Stejný scénář se tak uskuteční posedmé z posledních sedmi let.

Do vedení poslal bavorský velkoklub krásnou střelou do šibenice Robben. Gunners ale po půlhodině hry srovnali, když Sánchez dorazil svůj neproměněný pokutový kop, který byl velmi přísně nařízen po faulu Lewandowskiho na Koscielnyho. Do kabin se tak šlo za nerozhodného výsledku.

Po poločase to už byla mnichovská jízda. Bayern diktoval hru a zatlačil soupeře k velkému vápnu. K radosti domácích fanoušků také spustil brankostroj. V rozmezí od 53. do 63. minuty vsítili mnichovští tři góly. Nejprve udeřil hlavou Lewandowski a posléze přidal dvě trefy Thiago Alcantara. Dominanci svěřenců Carla Ancelottiho umocnil dvě minuty před koncem střídající Müller.

Bayern zvítězil pošestnácté v řadě v Lize mistrů na domácím hřišti.

Neapol prohrála po 18 vyhraných duelech

V souběžně hraném duelu si poradil Real Madrid s Neapolí. Italský tým prohrál poprvé od 29. října.

Přitom do střetnutí vykročil lépe. Hamšík narýsoval ideální kolmici za obranu Insignemu, který chytrou střelou obstřelil špatně vyběhnutého gólmana Navase. Domácí ale dokázali srovnat, když Carvajal našel ve vápně Benzemu a francouzský útočník se z malého vápna nemýlil.

Ve druhé půli byl Real velmi produktivní. Ze tří střel na bránu hned dvě skončily v síti. Nejdříve Ronaldo našel zpětnou přihrávkou na vápně číhajícího Kroose a poté se parádně opřel do míče Casemiro. Neapol se ale nevzdala a nadále byla velmi aktivní. Dokonce vstřelila gól, jenž ale pro ofsajd bývalého hráče Bílého baletu Callejóna, neplatil. Neapol tak padla po více než třech měsících a 18 zápasech.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Bayern Mnichov - Arsenal Londýn 5:1 (1:1)
Branky: 56. a 63. Thiago, 11. Robben, 53. Lewandowski, 88. Müller - 30. Alexis Sánchez. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Hummels, Lahm - Mustafi, Alexis Sánchez, Xhaka. Diváci: 70.000.
Bayern: Neuer - Lahm, Martínez, Hummels, Alaba - Alonso, Vidal - Robben (88. Rafinha), Thiago, Douglas Costa (84. Kimmich) - Lewandowski (86. Müller). Trenér: Ancelotti.
Arsenal: Ospina - Bellerín, Mustafi, Koscielny (49. Gabriel), Gibbs - Coquelin (77. Giroud), Xhaka - Iwobi (66. Walcott), Özil, Oxlade-Chamberlain - Alexis Sánchez. Trenér: Wenger.
Real Madrid - SSC Neapol 3:1 (1:1)
Branky: 18. Benzema, 49. Kroos, 54. Casemiro - 8. Insigne. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). ŽK: Ramos, Modrič - Zieliński, Mertens. Diváci: 78.000.
Real: Navas - Carvajal, Ramos (71. Pepe), Varane, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos - James Rodríguez (76. Lucas Vázquez), Benzema (81. Morata), Ronaldo. Trenér: Zidane.
Neapol: Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghulám - Zieliński (75. Allan), Diawara, Hamšík (83. Milik) - Callejón, Mertens, Insigne. Trenér: Sarri.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články