Hlavní obsah

Výstřely v ulicích Sevilly. Angličtí chuligáni řádili ve Španělsku, na policisty si vzali židle

Byl to jednoznačně největší šlágr z pondělních zápasů Ligy národů. Španělsko hostilo Anglii a utkání to bylo jako řemen. Hosté si nakonec odvezli výhru 3:2, domácí před vlastními fanoušky padli poprvé od roku 2003. Hodně velkou kaňku na jinak povedeném zápase však udělali již v nedělních večerních hodinách fanoušci Albionu, kteří řádili v ulicích Sevilly.

Foto: Profimedia.cz

Angličtí fanoušci během utkání se Španělskem

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Angličtí fanoušci řádili v ulicích Sevilly

Několik desítek opilých příznivců z Ostrovů se v ulicích Sevilly, kde se utkání hrálo, nejdříve bavilo tím, že vykopávali okénka okolo stojících aut, poté napadali i zasahující policisty.

Chování fandů anglická fotbalová asociace ostře odsoudila. "Je to neakceptovatelné. Je nám líto, že se něčeho takového dopustili naši fanoušci. Tímto všechny ostatní žádáme, aby se v budoucnosti chovali v hostitelské zemi vždy s maximálním respektem a zodpovědností za své chování," píše se v prohlášení.

Pouliční kamery zachytily i další z chuligánů, jak ničí zrcátka zaparkovaných aut, jiní si vzali židle z blízkého baru, sedli si s nimi doprostřed silnice a blokovali dopravu. Někteří se pro změnu s židlemi a rozbitými láhvemi vydali napadat zasahující policisty, kteří museli použít varovné výstřely.

Podle anglické policie bude mít celý incident následek i pro ostatní slušné fanoušky, kteří budou v budoucnu pod mnohem větší pozorností v každé zemi, kde bude Albion hrát.

"Angličtí fanoušci měli jedinečnou příležitost zlepšit si reputaci a navázat na dobrou pověst, kterou si začali budovat na světovém šampionátu v Rusku. A tímto chováním hrstka z nich zkazila pověst i všem ostatním. To bohužel ukazuje na to, že téměř idylický průběh během mistrovství světa byl spíše výjimkou než novým trendem," říkal zástupce policie Mark Roberts.

Na světovém šampionátu v Rusku byli za celou dobu zadrženi jen tři fanoušci Anglie, dalším sedmi byl zakázán příjezd na MS.

Reklama