Hlavní obsah

Poplach, kdo v reprezentaci nahradí Krmenčíka?! Stopa vede do Krakova

Nejde jen o Plzeň, také fotbalovou reprezentaci zasáhlo zranění kanonýra Michaela Krmenčíka. Útočník Viktorie musí s přetrženým zkříženým vazem v levém koleni na operaci a sezóna už pro něj nesjpíš skončila. „Velká komplikace, měl střeleckou formu, kterou potvrdil v minulých zápasech. Michalovo zranění je nicméně realita, musíme si poradit,“ reaguje trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý. V přiloženém videu si můžete poslechnout, jaké alternativy zvažuje.

Jaroslav ŠilhavýVideo: FAČR

 
Článek

Reprezentace přichází o svou oporu, jejíž gól třeba v derby na Slovensku je ještě v živé paměti. Michael Krmenčík nastoupil k 19 mezistátním zápasům a připsal si v nich osm branek.

Nový kouč národního týmu tak musí před klíčovým duelem o udržení ve druhé divizi Ligy národů proti Slovensku (19. listopadu v pražském Edenu) vyřešit velký otazník. Kde vzít náhradu?

„Typologicky se nabízí třeba Milan Škoda, který už v reprezentaci také byl. Jenže teď se teprve dostává po zranění do herní praxe. Standa Tecl už je trochu jiný typ, ale bohužel zprávy ze Slavie o jeho zdravotním stavu nejsou zcela příznivé," přemítá Jaroslav Šilhavý.

Větší prostor může dostat Schick

Stopa tak vede až do Krakova. „Nějaké možnosti jsou ze zahraničí. Sledovali jsme třeba Zdeňka Ondráška. Daří se mu teď střelecky v polské lize, typologicky je podobný Michalovi. Ještě uvidíme," poukazuje kouč na jednu z variant.

V kádru je pochopitelně i druhý střelec z Trnavy, italský legionář Patrik Schick. „Možná Patrik není tak fyzicky odolný jako Michal, ale také hodně vydrží a je kvalitní. Určitě nebudeme kvůli ztrátě jednoho útočníka měnit herní styl," ujišťuje trenér.

Těší ho naopak pozitivní zpráva z Německa, kde se na hřiště pomalu vrací záložník Vladimír Darida.

„Velká osobnost, která patří do týmu. Mluvil jsem s Vláďou po jeho prvním zápase v Dortmundu. Cítí se velmi dobře, pokud to tak půjde, určitě nebude v nominaci chybět," avizuje Šilhavý.

Reklama