Hlavní obsah

Hapal do slovenské reprezentace povolal i dlouho nežádoucího slávistu

Bratislava
Aktualizováno

Kouč Pavel Hapal zařadil do své první nominace u slovenské fotbalové reprezentace na zápasy s Ukrajinou a v Česku i slávistu Miroslava Stocha, který za předešlého kouče Kozáka byl v národním týmu nežádoucí. Záložník, který hraje v posledních týdnech ve skvělé formě, se vrací do národního týmu po více než dvou letech. Z české ligy pak Hapal povolal ještě plzeňské duo, brankáře Matúše Kozáčika a záložníka Patrika Hrošovského.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Slávista Miroslav Stoch se raduje z gólu.

Článek

Stoch vypadl z reprezentace poté, co se při návratu z předloňského evropského šampionátu nepohodl s koučem Jánem Kozákem. Trenér v říjnu rezignoval po domácí porážce 1:2 s českým týmem, neboť sedm hráčů po zápase porušilo večerku a před následujícím přípravným utkáním se Švédskem se vrátilo na hotel až nad ránem.

„S Miněm Stochem jsme se setkali v Praze. Debata byla velice konstruktivní. Miňo se vyjádřil, že chce reprezentovat a že se velice těší," řekl Pavel Hapal v úterý na nominační tiskové konferenci v Bratislavě.

Trenér věří, že Stoch bude podávat minimálně takové výkony v národním mužstvu, jako ve Slavii. „Čekají nás dvě důležitá utkání. Musíme udělat maximum, jsme v náročné situaci," dodal český trenér slovenského národního mužstva.

Ze sedmi hříšníků nominoval Hapal čtyři. Jsou jimi brankářská jednička Martin Dúbravka, obránce Milan Škriniar a záložníci Vladimír Weiss a Stanislav Lobotka. Naopak chybějí brankář Michal Šulla a obránci Norbert Gyömbér a Lubomír Šatka, který byl o víkendu fyzicky napaden a má zlomeninu v obličeji.

Velký návrat doma na Slavii

Stoch si zahrál na MS 2010 i EURO 2016. Právě po evropském šampionátu ho ovšem kouč Kozák z reprezentace vyřadil. A fotbalový šikula si musel počkat, až trenér lavičku opustí.

„Všichni dobře vědí, že problém byl jediný. A teď už je pryč. Nikdy jsem neřekl, že bych nechtěl dál reprezentovat. Naopak, pro mě vždy byla čest nosit slovenský dres. A ještě větší, pokud bych ho měl obléknout tady na Slavii proti Čechům," těší se na rozhodující bitvu o záchranu ve skupině Ligy národů.

Slováci se pod novým trenérem ještě pokusí zabojovat o druhé místo ve tříčlenné skupině B1 a odvrátit hrozící sestup do Ligy C. Na posledním místě tabulky jsou bez bodu. Nejprve se 16. listopadu utkají doma s již jistým vítězem skupiny Ukrajinou a 19. listopadu je čeká souboj v pražském Edenu. Na bývalého federálního partnera ztrácejí tři body. "Chceme ještě zabojovat o druhou příčku," ujišťuje Hapal.

Nominace Slovenska:
Brankáři:
Martin Dúbravka (Newcastle United),
Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň),
Marek Rodák (Rotherham United).
Obránci:
Erik Sabo (Hapoel Be'er Ševa),
Peter Pekarík (Hertha Berlín),
Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul),
Denis Vavro (FC Kodaň),
Milan Škriniar (Inter Miláno),
Dávid Hancko (ACF Fiorentina),
Tomáš Hubočan (Olympique Marseille).
Záložníci:
Miroslav Stoch (Slavia Praha),
Stanislav Lobotka (Celta Vigo),
Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň),
Juraj Kucka (Trabzonspor),
Ján Greguš (FC Kodaň),
Marek Hamšík (SSC Neapol),
Ondrej Duda (Hertha Berlín),
Róbert Mak (Zenit Petrohrad),
Albert Rusnák (Salt Lake City),
Vladimír Weiss (Al Gharafa SC),
Matúš Bero (Vitesse Arnhem).
Útočníci:
Adam Nemec (FC Pafos),
Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta),
Adam Zreľák (1. FC Norimberg).

Reklama

Související témata: