Hlavní obsah

Že Slováci smázli Ukrajinu, s tím reprezentanti počítali. Jsme před derby v lepším rozpoložení, říká Souček

Vysoká páteční výhra Slováků nad Ukrajinou (4:1), která vyhrála všechny tři předchozí zápasy, se sebevědomím českého týmu nezacloumala. Reprezentanti věří, že před pondělním duelem bývalých federálních partnerů v Edenu jsou v lepším rozpoložení oni. A že přímý střet o setrvání ve druhé divizi Ligy národů zvládnou.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Český reprezentant Tomáš Souček (vlevo) v souboji s Kamilem Grosickim v přátelském duelu v Gdaňsku.

Článek

„Výsledek mě ani nepřekvapil. Ukrajina už měla postup ze skupiny jistý, v její sestavě bylo hodně změn. Navíc zkoušeli jiný herní systém, který jim nesedl. Dalo se čekat, že Slováci půjdou do utkání důrazněji a zvítězí," řekl na sobotním setkání s médii záložník Tomáš Souček.

„Slováci odehráli vynikající zápas, pomohl jim brzký gól. Projevila se pozitivně také změna trenéra, vyčistil se vzduch, změnila se sestava. Snad se vystříleli," doplnil brankář Tomáš Vaclík, který bude v pondělí stát mezi českými tyčemi.

Národní tým se však na důležitý duel také pozitivně naladil, ve čtvrtek zvítězil v přípravě v Polsku. „Výhra v Gdaňsku nám pomohla, chceme na ni navázat v pondělí. Slováci zvítězili po delší době, v lepším rozpoložení bychom měli být my," podotkl Souček.

Mužstvo mělo v sobotu dopoledne taktickou přípravu, odpoledne ho čeká na Strahově trénink. V neděli pojeden podle stejného scénáře, pouze odpolední trénink už absolvuje v Edenu.

Na stadionu Slavie se očekává vysoká návštěva, vstupenky však nadále jsou (do sobotního poledne bylo prodáno šestnáct a půl tisíce lístků). Zájemci si je můžou opatřit online (www.vstupenkyfotbal.cz), v den zápasu pak na pokladnách v Edenu. Pondělní utkání má výkop ve 20.45 hodin.

Reklama

Související témata: