Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů St. Etienne je Perrin

ST. ETIENNE

Novým trenérem fotbalistů St. Etienne bude Alain Perrin. Dvaapadesátiletý bývalý kouč Lyonu se s francouzským klubem dohodl na smlouvě a stane se nástupcem v pondělí odvolaného Laurenta Rousseyho.

Článek

"V pondělí pozdě v noci jsme se s Alainem Perrinem dohodli. Ve středu dorazí do klubu a doladíme detaily smlouvy," citovala agentura AP sportovního ředitele klubu Damiena Comolliho.

Roussey, který loni v létě nahradil Ivana Haška, byl odvolán po sérii pěti ligových porážek. Ta St. Etienne, jež má po 13 kolech na kontě deseti bodů, poslala do sestupového pásma.

Perrin odstartoval trenérskou kariéru v amatérském klubu Troyes. S týmem dokázal díky třem postupům během šesti sezón dojít až do nejvyšší soutěže a navíc se s ním probojoval do Poháru UEFA. V roce 2002 odešel do Olympique Marseille, ve slavném klubu však vydržel pouze dva roky.

Poté vedl Al Ain ve Spojených arabských emirátech, anglický Portsmouth a Sochaux. V uplynulé sezoně trénoval Lyon, po zisku titulu a vítězství v poháru však od týmu odešel.

Reklama

Související témata: