Hlavní obsah

Zápas s Německem vidělo rekordních 1,7 miliónu diváků

PRAHA

Sobotní přímý přenos utkání české reprezentace o postup na mistrovství Evropy v roce 2008 s Německem přilákal k televizním obrazovkám dosud největší počet diváků v této kvalifikaci. Zápas, v němž čeští fotbalisté prohráli 1:2, vidělo podle údajů Novy celkem 1,65 miliónu dospělých diváků. To je mimo jiné více než u některého ze tří zápasů Česka na loňském mistrovství světa v Německu.

Článek

"Sobotní zápas roku sledovalo 19,2 procenta obyvatel ČR starších 15 let," sdělila ČTK mluvčí Novy Veronika Šmítková.

V Německu zápas na stanici ARD sledovalo 13,24 miliónu diváků. To znamená podíl 41,8 procenta na televizním trhu. Sledovanost fotbalového šlágru tak byla největší od loňského světového šampionátu, který se hrál právě v Německu.

Zápas zajímal v ČR především muže, podíl na sledovanosti v cílové skupině mužů ve věku 15 až 54 let činil podle údajů Novy 57,2 procenta. Největšími fanoušky u televizních obrazovek pak byli muži ve věku 15 až 24 let. "Utkání sledovalo 64 mužů z každé stovky v tomto věku v tu dobu u obrazovek," uvedla Šmítková.

Němci byli zajímavější než zápasy na MS 

Česká reprezentace zatím odehrála v kvalifikaci na evropský šampionát v příštím roce pět utkání a zápas s Německem přilákal k obrazovkám nejvíce diváků. Druhý největší zájem měli diváci o zářijový duel na Slovensku. Třígólovou výhru českých fotbalistů tehdy vidělo u obrazovek ČT2 přes 1,13 miliónu diváků.

Dosud nejméně televizních diváků zhlédlo i přes rekordní sedmibrankový příděl utkání se San Marinem na Nově ze začátku října, bylo jich 911.000. Toto utkání však bylo jediné z pěti, které nezačínalo v hlavním večerním čase po 20:00, ale již odpoledne o tři hodiny dříve, kdy bývá u obrazovek méně diváků než večer.

Loni na mistrovství světa v Německu nejvíce z českých zápasů lákal přímý přenos úvodního utkání se Spojenými státy, který vidělo 1,2 miliónu příznivců. Druhý přímý přenos s Ghanou si nenechalo ujít 1,06 miliónu zájemců a poslední vystoupení s Itálií zhlédlo 1,14 miliónu diváků.

Reklama

Související témata: