Hlavní obsah

Fanoušci se v Bratislavě překřičet nedali

BRATISLAVA

Fotbalová bitva probíhala na trávníku, ale i v hledišti bratislavského Tehelného pole. Už téměř dvě hodiny před začátkem zápasu se fanoušci obou táborů hrnuli do jeho bran. Ti domácí našli na sedadlech slovenské státní vlajky, která rozevláli naplno už při nástupu obou mužstev.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fanoušci slovenských fotbalistů před utkáním s ČR

Článek

České fanoušky v levém rohu ale bylo pořádně slyšet. Však jich bylo víc než oficiálních 2500. Vstupenky sehnali různě přes známé na Slovensku. Blízkost obou národů, které ještě před 13 roky žily ve společné zemi a mají k sobě stále blízko, se nezapře.

V duelech hlasivek Češi mají víc zkušeností z bitev na evropských šampionátech a mistrovství světa. To jim mohli ti slovenští závidět. Aby tomu tak za dva roky na ME už nebylo, o tom měl ledacos napovědět i středeční zápas. Dvakrát však zaznělo brzy góóól z českých hrdel a zazpívala si i Vysoký jalovec a zakřičela tradiční Kdo neskáče není Čech. To domácí hlasivky utlumilo a několikrát se ozval pískot.

Hymny obou zemí zazpíval sólista opery Slovenského národního divadla František Ďuriač. Po čase bylo možno s přestávkou slyšet tu bývalou společnou, jen upravená slovenská část má dvě sloky. V hledišti nechyběli ani političtí představitelé obou zemí v čele se slovenským prezidentem Ivanem Gašparovičem, novým českým premiérem Mirkem Topolánkem i jeho předchůdcem Jiřím Paroubkem.

Reklama

Související témata: