Hlavní obsah

Netzer zařadil Čechy mezi nejlepší pětici týmů na MS

BERLÍN

Češi mají nejlépe fungující mužstvo na mistrovství světa, tvrdí Günter Netzer, německý fotbalový internacionál a nyní komentátor šampionátu. Podle něj patří Česko mezi pět nejlepších týmů turnaje vedle Německa, Španělska, Argentiny a Itálie.

Článek

"Česko k tomuto okruhu patří se svým nejlépe funkčním mužstvem. Pavel Nedvěd mi imponoval, stejně tak Tomáš Rosický v defenzivě," řekl Netzer deníku Bild. Bývalý reprezentant nyní působí jako podnikatel v mediální oblasti a ceněný komentátor sportovních zápasů.

Čechy, kteří se zatím zapsali jedním z nejvyšších vítězství turnaje, tříbrankovou výhrou nad mužstvem USA, čeká v sobotu v Kolíně nad Rýnem zápas s Ghanou. Po působivém duelu s USA pro ně nalezl pochvalná slova i legendární brazilský fotbalista Pelé, podle něhož je český tým dobře sehraný.

Podle Netzera je dosavadním zklamáním šampionátu Brazílie. "Bude-li takhle hrát dál, tak bezpochyby vypadne," komentoval hru obhájce titulu a favorita šampionátu, který zatím docílil jen nevýrazného jednobrankového vítězství nad Chorvaty.

Největší chválu sklízejí domácí

Netzerovu chválu ale sklízí především domácí mužstvo za své vítězství nad Polskem. Zápas u televize sledovalo 24 milionů Němců, další miliony vyšly do ulic.

Trenér Jürgen Klinsmann slíbil, že dostane mužstvo do vrcholné formy, a sázel na pocit soudržnosti. "A proti Polsku mu to skvěle klaplo," míní Netzer. Německo je vůbec v euforii, neboť čtvrteční druhé vítězství Ekvádoru zajistilo domácímu týmu postup do osmifinále.

"Vášeň a dobrá fyzička je rozhodující, protože skoro všechny zápasy se odehrávají na ostří nože. Chceme porazit Ekvádor a zajistit si vítězství ve skupině, chceme se stát mistry světa," cituje Bild Klinsmanna a dodává: "Skoro by tomu jeden začal věřit".

Reklama

Související témata: