Hlavní obsah

Gattuso obdivuje Zidana a doufá, že mu dojde benzin

BERLÍN

Italové mají jasno. Zinédina Zidana může v nedělním finále mistrovství světa zastavit jedině Gennaro Gattuso. Neúnavný záložník AC Milán patří k nejméně příjemným protihráčům a svým nekompromisním stylem už dokázal otrávit nejednu hvězdu. Sám Gattuso se však netají svým obdivem k francouzskému protihráči a říká, že Zidane se může zastavit jedině sám. Když mu dojde energie.

Článek

"Je mu už 34 let a bude hrát svůj poslední zápas. Musíme jen doufat, že mu v nádrži už nezůstalo moc benzinu," řekl Gattuso zpravodaji Reuters. Na nějaké osobní bránění se prý nechystá. "Už jsem proti němu hrál, ale žádnou osobku. To už dávno není italský styl. Jednou jsem se ptal (trenéra AC Milán) Carla Ancelottiho, jestli mám hrát na někoho osobně. Podíval se na mě tak, že už ani nemusel odpovídat," řekl Gattuso.

"Když bude v mém prostoru, tak se mu pochopitelně budu věnovat víc než Andrea Pirlo. Ale rozhodně za ním nebudu běhat po celém hřišti. Stejně by to nebylo nic platné," řekl italský záložník.

Zápasy proti Zidanovi mu prý připomínají pouliční hru skořápky, v níž je také těžké předpovídat, kde je kulička. "V nejlepším případě můžete jeho možnosti trochu omezit. Když máte štěstí. Když ne, tak se můžete jedině modlit," pokračoval Gattuso.

Řekl, že Zidane je jedním z těch fotbalistů, kvůli nimž se vyplatí koupit si lístek. Lichotku, že on sám patří do stejné kategorie, když byl zařazen do All Stars týmu, rezolutně odmítl. "Nemůžete mě srovnávat s Ronaldinhem nebo Zidanem. To jsou hráči světové třídy. Já musím jen poděkovat lidem v Miláně, že mě nechali trénovat o hodinu déle než ostatní," uzavřel Gattuso.

Reklama

Související témata: