Hlavní obsah

V nominacích na úvod kvalifikace MS je sedm cizinců z české ligy

Do fotbalových nominací na úvodní březnové zápasy kvalifikace mistrovství světa 2022 v Kataru se dostalo i sedm cizinců z české nejvyšší soutěže. Dvojici hráčů dodaly Slavie se Spartou, po jednom zástupci mají Liberec, Jablonec a Karviná.

Foto: Ian Macnicol, Reuters

Gól! Slávista Nicolae Stanciu se v osmifinále Evropské ligy proti Glasgow Rangers trefil i v odvetě.

Článek

Tři fotbalisty z české ligy povolal slovenský trenér Štefan Tarkovič, který vedle obránců Dávida Hancka ze Sparty a Martina Koscelníka z Liberce poprvé nominoval i slávistického záložníka Jakuba Hromadu. Další čtyři krajánci jsou mezi náhradníky.

Na sraz rumunské reprezentace poletí vedle slávistické opory Nicolae Stanciua i brankář Sparty Florin Nita, jenž by si mohl připsat první start za národní tým po téměř tříleté přestávce. V kádru Černé Hory tradičně nechybí záložník Vladimir Jovovič, pikantního souboje s českým týmem by se hned na úvod kvalifikace mohl dočkat estonský záložník Karviné Vlasij Sinjavskij.

Tentokrát se nedostalo na dánského obránce Slavie Alexandera Baha či norského beka Sparty Andrease Vindheima, kteří si na podzim odbyli debut v národním týmu. Ani skvělá forma nepomohla sparťanskému záložníkovi Davidu Mobergu Karlssonovi k návratu do švédské reprezentace.

Reklama