Hlavní obsah

Tichý zabiják hlásí nástup! Vyrukuje proti Walesu i chovatel slepic?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Když byl v pondělí dodatečně povolán do národního týmu na zápasy kvalifikace mistrovství světa s Walesem a Běloruskem, dostal k premiérové pozvánce spoustu gratulací. Jedna z nich na něj udělala největší dojem. „Trenér Hoftych, který mě vedl v Liberci, mi popřál, ať jsem tichý zabiják. Tak to bych vypíchl,“ usmívá se útočník Jan Kuchta, fotbalista Slavie a teď už také reprezentace.

Jan Kuchta se na reprezentačním tréninku představuje týmu. Na přetřes přišla i přítelkyněVideo: Sport.cz

 
Článek

Čtyřiadvacetiletý nováček má nezvyklého koníčka, je vyhlášeným chovatelem slepic.

Během prvního tréninku na Strahově se musel řádně představit. Málokterý nováček v poslední době rozesmál mužstvo tak, jako právě král střelců minulé sezony domácí soutěže.

„Dobrý den. Já jsem Jan Kuchta. Jsem z Prahy, jsem ze Slavie a jsem fotbalista," zahájil svou řeč. „Mám přítelkyni. Staronovou, vrátil jsem se k ní, křestní jméno Bára," pokračoval - a hráči se smíchy popadali za břicha.

Patrik Schick na tréninku fotbalové reprezentace

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Dá se říct, že jsem na sebe prozradil úplně všechno. Mé koníčky jsem zmínil, i soukromí trochu poodhalil. Přítelkyně a tak, kluci se zasmáli. Každého to čeká, jsem rád, že to mám za sebou," popisuje svůj projev.

Kdyby nehrál fotbal, věnoval by se chovu hospodářských zvířat. Slepic tedy především.

Tohle bude jeho velká sezona, předpovídá Patriku Schickovi jeho Jan Koller

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Je mi jasné, že jsem rarita. Ale nestydím se, péče o zvířata je pro mě zábava i skvělý relax. Když sedím u slepic, zapomenu na starosti, na tlak, vyčistím si hlavu. Baví mě to," usmívá se.

Zatímco slávistické spoluhráče v šatně zásobuje vejci a je chválen za jejich kvalitu, soupeře pro změnu týrá zásahy do jejich sítě. Když tedy bylo třeba doplnit v nominaci Schicka, Vydru a Hložka, došla řada i na Kuchtu. Trenér Jaroslav Šilhavý o něm uvažoval již delší čas.

Lístek pro přítelkyni mu postačí

Co může reprezentaci nabídnout? „Měl jsem v poslední době formu v klubu. Všichni vědí, jak se snažím hrát, kde jsou mé přednosti i slabiny. Hraju, co je mi vlastní," poukazuje útočník, který pochopitelně respektuje vůdčí postavení z bundesligy rozjetého kanonýra Patrika Schicka.

„Jsem nováček. Není otázka na mě, kolik minut bych mohl dostat. Jsem šťastný, že tady můžu být. Když na mě trenér ukáže, že půjdu aspoň na kousek, budu šťastný. Víme, kdo je v útoku jednička, dvojka a trojka," ujišťuje Kuchta.

Snad i proto nemá velké nároky na zajištění vstupenek. „Lístků potřebuji málo, protože jsem je řešil až na poslední chvíli. Nevěděl jsem, jak to tady chodí. V hledišti bude vlastně jen přítelkyně," říká před kvalifikačním šlágrem proti Walesu, k němuž dojde v pátek v jeho domovském Edenu.

„Je mi jedno, kde se bude hrát. Hlavně že jsem v reprezentaci, budeme se snažit, abychom podali výborný výkon a vyhráli. Beru jako bonus, že se hraje právě na Slavii," pochvaluje si Kuchta.

Reklama

Související témata: