Hlavní obsah

Góly patou střílím jen v reprezentaci, přiznával Kadlec po frajerské trefě do sítě Malťanů

Valletta

Docela frajeřina. Zády k bráně a troufnout si na patičku, která na stadiónu Ta Qali znamenala v kvalifikační konfrontaci s Maltou v pátečním večeru třetí gól českého týmu. Důležitý, protože legionář z bundesligového Frankfurtu Václav Kadlec jím promptně odpověděl na trefu domácího „Messiho“ Mifsuda a odmítl tak zdramatizování do té doby bezproblémového duelu. „Ještě že přišel tak rychle. Po kontaktním gólu Malťanů jsme se chvíli přece jen obávali,“ přiznával navýsost spokojen s tím, jak jim to s někdejším spoluhráčem z Letné Lafatou na hrotu reprezentačního útoku klapalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Václav Kadlec potvrdil i na Maltě, že má v současnosti střeleckou formu.

Článek
Fotogalerie

Opravdu to vypadalo, jako byste spolu hráli ještě před týdnem ligu. Vyhověli jste si, nahrávali, oba dva se nakonec zapsali mezi střelce...

Vždyť jsme spolu odehráli ve Spartě sezónu, takže víme, co může jeden od druhého očekávat. Jsem rád, že jsem s ním zase mohl hrát. Už na Letné jsme ukazovali, že spolu nastupovat a hrát můžeme a v reprezentaci jsme to zopakovali.

Přitom Lafata sice v hádankách, ale přesto jako by naznačoval, že by mohl v reprezentaci skončit. Nebyla by to škoda?

Určitě. Formu pořád má a góly dává. Nebo u nich asistuje, jako právě proti Maltě.

I vám ho nachystal, ale ani on netušil, že pošlete míč do sítě patičkou... To jste opravdu chtěl dát tak frajerskou branku?

Byl to jen momentální nápad poté, co míč prošel stoperovi mezi nohama. Dodatečně jsem si uvědomil, že byl čas i prostor k tomu, abych si balón v klidu zpracoval a teprve pak střílel.

Dal jste už někdy podobný gól zády k bráně a patou k tomu?

V jednadvacítce se mně to také jednou povedlo.

Zatímco v minulosti se vaši reprezentační předchůdci na Maltě trápili a jen jednou v pěti zápasech dokázali nad domácím týmem vyhrát, vy jste si navzdory všem obavám poradili se soupeřem bez sebemenších problémů.

Hodně nám pomohl rychlý vedoucí gól Hübschmana. Ani jsme netušili, že na něj čekal takovou dobu. První půle byla v našem podání vůbec dobrá, po kontaktním gólu Malťanů hned po přestávce jsem se chvíli obával, ale pak jsem přidal třetí branku a všechno bylo už v pohodě.

Prostě bezproblémové utkání, což málokdo očekával. Víc než soupeř zlobil asi hrbolatý terén...

Hřiště bylo pro obě mužstva stejné, to spíše dusno a vedro dělalo problémy. A soupeř také, neboť domácí stopeři chodili hodně do těla.

Proto to kulhání?

Ne, měl jsem na patě puchýř a během utkání jsem si ji rozedřel až do masa. Proto jsem byl rád, že mě trenér vystřídal.

Ještě řekněte, že právě bolavou patou jste dal onen mazácký gól?

Ne, balón jsem trefoval tou druhou.

Reklama

Související témata: