Hlavní obsah

Švýcarsko - Ekvádor 2:1Švýcarsko nachystalo Ekvádoru krutou koncovku nudné partie

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Valencia 0 : 1
48. Mehmedi 1 : 1
93. Seferovic 2 : 1
Záznam online reportáže

Brasília

Žádný velký fotbal tedy v Brasílii k vidění nebyl. Švýcarsko ve skupině E vyhrálo 2:21 nad Ekvádorem v utkání, jež bylo na mistrovství světa v Brazílii zatím jedním z nejnudnějších. Valenciův gól ze standardky zajistil Ekvádoru vedení, Mehmediho branka ze standardky přisoudila Švýcarsku vyrovnání. Když už se zdálo, že duel skončí remízou, Seferovic v nastavení rozhodl. Ve druhém utkání ve skupině dnes večer nastoupí Francie proti Hondurasu.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Haris Seferovic (číslo 9) se stal hrdinou Švýcarska.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy nabídly nejnudnější začátek ze všech zápasů, jež zatím byly na šampionátu k vidění. Předávání míče na jistotu, nepřesnosti.

Lehce favorizovaní Švýcaři ve 22. minutě inkasovali jako první. Nedokázali ubránit standardní situaci a byli potrestáni. Ayoví poslal skvělý centr před branku, kde ze všech hráčů nejvýše vyskočil Enner Valencia a přesnou hlavičkou poslal míč za brankářova záda. Švýcaři své protihráče nedokázali pokrýt a doplatili na to.

Švýcarsko v předchozích sedmi zápasech na MS hned šestkrát udrželo čisté konto a dostalo jediný gól. Tentokrát inkasovalo po hrubé chybě a do přestávky se z této rány nevzpamatovalo. Pokusilo se o pár brejků, ale žádný pořádně nedotáhlo.

O jediné vzrušení se tak postaralo v 35. minutě, kdy Shaqiri vystřelil zpoza vápna a trefil ruku bránícího protihráče. Švýcaři se dožadovali pokutového kopu, ale marně. Penalta by byla hodně přísná.

Hubený náskok Ekvádoru nestačil

Jak snadno Ekvádorci vedení nabyli, stejným způsobem je hned tři minuty po přestávce pozbyli. Rodríguez se prezentoval parádním centrem z rohového kopu na malé vápno, kde se do zakončení dostal nikým neatakovaný Mehmedi a rovněž hlavou vyrovnal na 1:1.

Žádný další uragán evropského týmu ovšem nenásledoval, Švýcaři většinou postupovali k brance soupeře příliš pomalu. Až v 73. minutě měli nadějný brejk, který zkazil Shaqiri.

Nejdramatičtější nakonec byla poslední minuta nastavení. Ekvádorci obrovskou šanci prováhali, Švýcaři prchli do brejku a Seferovic zasadil soupeři krutou ránu, na niž už neměl čas reagovat. O oba góly vítězů se tak postarali střídající hráči.

MS ve fotbale - skupina E:
Švýcarsko - Ekvádor 2:1 (0:1)
Branky: 48. Mehmedi, 90.+3 Seferovic - 21. E. Valencia. Rozhodčí: Irmatov - Rasulov (oba Uzb.), Kočkarov (Kyrg.). ŽK: Djourou - Paredes. Diváci: 68 351.
Švýcarsko: Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, Rodriguez - Shaqiri, Behrami, Xhaka, Inler, Stocker (46. Mehmedi) - Drmic (75. Seferovic). Trenér: Hitzfeld.
Ekvádor: Domínguez - Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví - A. Valencia, Gruezo, Noboa, Montero (77. Rojas) - E. Valencia, Caicedo (70. Arroyo). Trenér: Rueda.

Reklama

Související témata: