Hlavní obsah

Nečekané komplikace! Bolt byl vyřazen z týmu

Brisbane/Praha

Že by fotbalová kariéra hvězdného sprintera Usaina Bolta skončila ještě dřív, než mohla pořádně začít? Nejrychlejšího muže planety totiž australský klub Central Coast Mariners, v němž je Bolt od srpna na zkoušce, vyřadil z kádru. Důvodem je fakt, že se dvaatřicetiletý Jamajčan s týmem stále ještě nedohodl na podmínkách smlouvy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V generálce na A-League se Usain Bolt střelecky prosadil hned dvakrát. Video: sntv

 
Článek

„Bolt nebude tento týden v tréninkovém procesu, aby se mužstvo mohlo plně soustředit na přípravu na sobotní ligový zápas proti Melbourne City. Situace potrvá do té doby, než se hráč s klubem dohodne na podmínkách smlouvy," stojí v prohlášení klubu.

Jablkem sváru mezi oběma stranami jsou finance. Boltův dlouholetý agent Ricky Simms v neděli připustil, že jeho klient dostal nabídku. Tu nepřímo potvrdil i šéf australské ligy Greg O´Rourke, jenž uznal, že požadavky bývalého atleta jsou příliš vysoké až neakceptovatelné.

Bolt údajně požaduje roční plat tři milióny dolarů (přes 67 miliónů korun), Mariners mu však nabídli zhruba 150 tisíc dolarů (přibližně 3,37 miliónu korun).

„Usain udělal během působení v Central Coast Marines velký progres a cítíme, že se může zlepšovat i nadále. Hledáme způsoby, jak se domluvit na kontraktu," píše dál klub v prohlášení.

Osminásobný olympijský vítěz, který v generálce na australskou ligu vstřelil dva góly, si tak na ostrý start v A-League musí ještě počkat. A pokud nesleví ze svých požadavků, s největší pravděpodobností se ani nedočká.

Reklama

Související témata: