Hlavní obsah

Stačí, odejdi! Smolař Karius hoří i v Turecku, Besiktas má německého gólmana dost

Chtěl tam znovu nakopnout kariéru. Německý gólman Loris Karius měl v plánu v tureckém Besiktasi opět prokázat, že jeho kiksy z finálového zápasu Ligy mistrů proti Realu Madrid (1:3) byly shodou nešťastných okolností. Liverpool poslal pětadvacetiletého brankáře do Turecka na dvouleté hostování, ani tento tah však dle všeho nevyšel. Podle tureckých médií o něj místní gigant už nestojí.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Loris Karius nezažívá příliš úspěšné období.

Článek

Na ten zápas nejde zapomenout. Ve finále Ligy mistrů se Karius dvěma minelami postaral o to, že Real Madrid mohl potřetí v řadě slavit triumf v Champions League.

Nebyly to však jediné chyby německého gólmana, a tak nikoho nepřekvapilo, že se z Anfield Road brzy pakoval. Zájem o něj projevil turecký Besiktas. „Je to pro něj dobré. Hodně se na to těšil. Besiktas s ním může vyhrát ligu," vyprovodil svého krajana z klubu liverpoolský kouč Jürgen Klopp.

Německý gólman však velké štěstí v Turecku nenašel. Představitelé Besiktase hodlají Kariusovo působení v klubu pro jeho nepřesvědčivé výkony ukončit. Nahradit by ho měl další borec z Liverpoolu - útočník Divock Origi.

Kariusovo angažmá v dresu Besiktase by tak skončilo po pouhých třech měsících. Vedení čtvrtého týmu ligy podle tureckých médií požádalo Liverpool o okamžité přerušení dalšího Kariusova působení v klubu.

Turecký gigant ztrácí po deseti kolech na vedoucí Basaksehir ze čtvrté pozice tři body, s výkony německého gólmana však spokojenost v klubu nepanuje.

Karius se totiž v novém působišti "blýskl" již několika hrubkami. Už ve svém úvodním zápase proti Bursasporu se kiksem podepsal pod jednu z branek, další předvedl v Evropské lize v zápase proti Malmö.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Loris Karius nezažívá příliš úspěšné období.

Murad Sezer

Místo Kariuse by tak Besiktas rád získal belgického útočníka Divocka Origiho, který v letošní sezóně za Reds ještě nenastoupil.

To v Liverpoolu může panovat naprostá spokojenost. Kariuse nahradil v brance od nové sezóny Brazilec Alisson, který do klubu přišel za rekordních 67 miliónů liber. A osvědčil se. Svěřencům Jürgena Kloppa patří po deseti odehraných kolech druhé místo jen o skóre za prvním Manchesterem City, v deseti zápasech inkasovala obrana Reds pouhé čtyři branky.

Reklama

Související témata: