Hlavní obsah

Klinsmannův syn byl poprvé povolán do americké reprezentace

Londýn

Jonathan Klinsmann, syn bývalého trenéra americké reprezentace a německého útočníka Jürgena Klinsmanna, by si mohl odbýt debut v národním týmu USA. Jednadvacetiletý gólman Herthy Berlín byl povolán do mužstva pro blížící se přípravné zápasy proti Anglii a Itálii.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Jonathan Klinsmann z Herthy.

Článek

Klinsmann dostal první pozvánku do seniorské reprezentace USA poté, co si Zack Steffen obnovil zranění zadního stehenního svalu na pravé noze. Mladý gólman, jenž má americké i německé občanství, se připojí k mužstvu v Londýně.

Kalifornský rodák Klinsmann loni reprezentoval USA na světovém šampionátu hráčů do 20 let a ve stejné kategorii byl vyhlášen nejlepším brankářem mistrovství Severní a Střední Ameriky. V kádru Herthy je od minulé sezony, loni v prosinci si v jejím dresu odbyl debut v Evropské lize.

Nyní čtyřiapadesátiletý Klinsmann se stal v roce 1990 s Německem mistrem světa a o šest let později mistrem Evropy. V roce 2006 dovedl jako trenér na domácím šampionátu národní tým k bronzovým medailím. Reprezentaci Spojených států, kde se usadil, trénoval v letech 2011-2016. Odvolán byl po sérii porážek v kvalifikaci o postup na mistrovství světa v Rusku, kam se nakonec Američané neprobojovali.

Reklama

Související témata: