Hlavní obsah

Bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho může po více než pěti měsících opustit Paraguay

Aktualizováno

Bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho smí z rozhodnutí soudu po více než pěti měsících opustit Paraguay, kde byl začátkem března zatčen s falešným pasem. Slavný Brazilec trávil minulé měsíce v domácím vězení.

Foto: Handout, Reuters

Ronaldinho může po více než pěti měsících opustit Paraguay

Článek

Vzhledem k tomu, že státní zástupce už Ronaldinhův případ uzavřel na začátku srpna, byl dnešní verdikt soudce pouze formální záležitostí.

Mistr světa z roku 2002 byl zbaven obvinění, nebude mít záznam v trestním rejstříku a zaplatí 90 tisíc dolarů (dva miliony korun) za soudní výlohy. Částka podle agentury Reuters poputuje na charitu.

Čtyřicetiletý Ronaldinho byl spolu se svým bratrem Robertem Assisem, jenž je jeho manažerem a obchodním partnerem, zatčen 6. března. Oba do Paraguaye přicestovali s falešnými pasy, které byly podle výpovědi bývalé hvězdy Barcelony darem od brazilského obchodníka Wilmondese Sousy Lirii.

Ronaldinha propustili po pěti měsících z vazbyVideo: Reuters

Sourozenci strávili ve vězení 32 dnů. Po zaplacení kauce v celkové výši 1,6 milionu dolarů (35,4 milionu korun) se směli v dubnu přesunout do domácího vězení v luxusním hotelu v Asunciónu.

Reklama

Související témata: