Hlavní obsah

Šéf srbských chuligánů jde na tři roky a tři měsíce do vězení

JANOV

Organizátor řádění srbských fotbalových fanoušků při kvalifikačním utkání v Janově 12. října Ivan Bogdanov byl dnes odsouzen k trestu vězení na tři roky a tři měsíce. Další tři obvinění odešli od soudu v Janově s tresty od dvou a půl do tří let.

Foto: Carlo Baroncini, ČTK/AP

Janovská policie sleduje řádění srbských ultras.

Článek

Devětadvacetiletý Bogdanov byl hlavní postavou výtržností. Potetovaný urostlý muž s kuklou na hlavě vyšplhal ještě před úvodním hvizdem na plot oddělující fanoušky od hřiště, přeřezal síť nad bariérou, házel na trávník dělbuchy a podněcoval své krajany k dalším akcím.

V únoru už v souvislosti s výtržnostmi v Janově proběhl soud s jinými čtyřmi Srby, kteří byli odsouzeni k 22 měsícům až dvěma letům vězení. Soudce jim ovšem následně trest změnil na zákaz vstupu na území Itálie po dobu pěti let.

Kvalifikační zápas v Janově byl kvůli řádění fanoušků hostujícího mužstva předčasně ukončen už po necelých sedmi minutách. Disciplinární komise UEFA později přisoudila Itálii kontumační výhru 3:0, Srbsku udělila pokutu 120.000 eur a nařídila mu sehrát jeden zápas bez diváků.

Reklama

Související témata: