Hlavní obsah

Naprostá negramotnost nás všech, komentoval Pelta volební frašku

Chtěl šéfovat českému fotbalu. Na Smíchově se však nesmál ani on, ani jeho protikandidát Jindřich Rajchl. Jablonecký šéf Miroslav Pelta neskrýval rozladění nad tím, že na valné hromadě fotbalové asociace (FAČR) k volbě předsedy vůbec nedošlo. „Nejde ani tak o mě. Co si o nás má veřejnost myslet?! Navodili jsme dojem naprosté negramotnosti nás všech,“ nebral si Pelta servítky po nepovedené frašce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zákulisní jednání na valné hromadě FA ČR. (Zleva) Dušan Svoboda debatuje s Miroslavem Peltou a Romanem Berbrem.

Článek

Počítal jste s takovým vývojem?

Nečekal jsem ho. Do poslední chvíle jsem věřil, že se předseda volit bude. Nešlo ani tak o mě. Jsem smutný z toho, že zůstáváme bez předsedy. Co si o nás má veřejnost myslet?! Navodili jsme dojem naprosté negramotnosti nás všech. Je to samozřejmě škoda, že se takto rozcházíme.

Moravské komoře vadilo, že se na valnou hromadu v rozporu se stanovami dostali také delegáti s plnou mocí, přitom v příslušných klubech nepracují. Co vy na to?

V podstatě s tím souhlasím, jen se divím, že s tím Morava přišla až teď. Jsem pro zastupitelnost, třeba když Teplice reprezentuje ředitel Franta Hrdlička, protože klub vlastní Japonci. Na to bych šel. Nesouhlasím však s tím, aby na valnou hromadu přijeli lidé, kteří v daném klubu vůbec nepracují. To je asi příklad pana Vejsady za Litol. V tom Moravě rozumím.

Co volební pat proč český fotbal znamená?

Všem jsme vyslali špatný signál, včetně podnikatelské sféry a dalších... Jak říkám, nejde o mě, ale za dveřmi je třeba vyvrcholení kvalifikace EURO 2012 a všichni potřebují hlavně klid.

Nemáte pocit, že Morava hrála o čas, aby do příští valné hromady našla svého vhodného kandidáta?

Myslím, že tak to nebylo. Jsem přesvědčený, že tato valná hromada opravdu zkrachovala hlavně kvůli zastoupení s plnou mocí. Morava to čte tak, že je to v rozporu se stanovami.

Zatím se neví, na kdy bude příští valná hromada svolána. Máte jasno, zda budete znovu kandidovat?

Samozřejmě. Půjdu do toho znova. Já se jen tak nevzdávám, jsem bojovník.

Reklama