Hlavní obsah

Fotbalista na trávníku složil zuřícího fanouška, rozhodčí byl nekompromisní

Petach Tikva/Praha

Přiměřená sebeobrana? To rozhodčího nezajímalo. Ke kuriózní situaci došlo během utkání nejvyšší izraelské soutěže mezi domácím Hapoelem Petach Tikva a Hapoelem Tel Aviv. Na hřiště vběhl fanoušek, který napadal hostující hráče. Jeden z nich ho dokázal složit na zem. Sudí duelu byl nekompromisní, za judistický chvat tasil červenou kartu a fotbalistu poslal předčasně do šaten.

Foto: @GrimandiTweetss, Twitter

Fanoušek napadá na hřišti fotbalistu Hapoelu Tel Aviv.

Článek

Rozvášněný fanoušek domácích vběhl na hřiště v nastaveném čase duelu 3. kola izraelské ligy. Během svého řádění nejprve zezadu vletěl do jednoho z fotbalistů Hapoelu, div ho nesrazil na zem.

Ve své dobrodružné výpravě poté pokračoval. Když se ale přiblížil k devětadvacetiletému obránci Adimu Gotliebovi, narazil. Izraelský stoper si žádné strkání nehodlal nechat líbit a vetřelce jednoduchým chvatem složil na trávník.

Ochozy sice Gotliebovi zatleskaly, sudí ale následně dostal hlášení od videorozhodčího, vytáhl červenou a fotbalistu Hapoelu poslal předčasně do sprch.

Izraelská fotbalová asociace následně vydala prohlášení, v němž vyjádřila nesouhlas s udělením nejpřísnějšího karetního trestu. To bude ale Gotliebovi absolutně k ničemu, pravidla soutěže totiž nedovolují červenou kartu zpětně odvolat a stoper si tak v příštím ligovém kole nezahraje.

Obdobný skandál nedávno cloumal druhou nejvyšší fotbalovou ligou i v Česku. Fotbalista Líšně Jan Silný tehdy také fyzicky konfrontoval fanouška. I Silný tehdy musel hřiště opustit předčasně. Disciplinární komise však tehdy zastavila jeho stíhání.

Reklama

Související témata: