Hlavní obsah

Van Kessel se v Gdaňsku nevešel ani na lavičku. Musíme být opatrní, říká trenér Lechie

Gdaňsk/Praha

Slávistická akvizice Van Kessel zapůjčená do Lechie Gdaňsk na hostování se v jarní premiéře polské ligy nedostala ani na lavičku mezi náhradníky. A to šlo přitom o veledůležitý zápas, neboť Lechie hrála s Bialystokem o první příčku v tabulce. „Musíme být opatrní a nesmíme se dopustit stejné chyby, jako po příchodu Rafala Wolskiho,“ vysvětloval trenér Piotr Nowak, proč legionáře k utkání vůbec nenominoval.

Foto: Sport.cz

Van Kessel pózuje se zelenobílým dresem Lechie Gdaňsk.

Článek

Hostování Gino van Kessela, který se v Edenu nevešel do kádru pro jarní ligu, bylo dotaženo teprve o minulém víkendu, takže v Gdaňsku měl jen týden na to, aby se adaptoval.

„Přijali mě tady velice dobře, mám super kolegy. Ale jsem zde velice krátce a s mužstvem jsem absolvoval pouze pár tréninků," vysvětloval Van Kessel, který sledoval jak generálku s Bytowem, tak i jarní ligovou premiéru s Bialystockem jen z tribuny.

„Nechceme se dopustit stejné chyby, jako v létě s Wolskim," dodával po výhře 3:0 nad vedoucím Bialystokem a postupu na první příčku tabulky trenér Gdaňsku Piotr Nowak.

Čytřiadvacetiletý velký talent polského fotbalu Wolski, který už v devatenácti hrál italskou Serii A za Florentinu, aby poté působil v Bari a belgickém Mechelenu, totiž v létě přestoupil z Wisly Krakov do Gdaňsku a provázelo ho obrovské očekávání. Měl se stát okamžitě hvězdou týmu a dirigentem hry, jenže celé dlouhé týdny mu trvalo, než se adaptoval, na nové mužstvo zvykl a začal naplňovat představy do něho vkládané.

Trenér ho šetří, aby si přivykl

Van Kessel by mohl dopadnout podobně, a proto ho trenér šetří, aby si přivykl.

„Ještě musím absolvovat několik testů a teprve pak se ukáže, zda už mohu nastoupit a hrát, nebo zda budu potřebovat ještě nějaký čas. Sezóna je dlouhá, takže nemá smysl návrat uspěchat. Důležitější než deset nastávajících zápasů bude dalších sedm v mistrovské fázi soutěže," potvrzoval Van Kessel, že už pronikl do systému polské ligové soutěže.

„Doufám, že fanoušci budou mít brzy příležitost skandovat mé jméno," vzkázal Gino příznivcům Lechie Gdaňsk.

Ty v prvním jarním kole nadchla hladká výhra nad dosud vedoucím Bialystokem, o kterou se postaral další hráč, jenž zanechal svou stopu v české lize. První dva góly totiž vstřelil Marco Paixao, který v sezóně 2015/16 zkoušel štěstí v pražské Spartě. Na Letné neuspěl, v Lechii už dal osm branek.

Reklama