Hlavní obsah

Vyškov - Plzeň 1:5Pohárový start hodný mistra. Plzeň měla nabito, Chorý se trefil hned čtyřikrát

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Řezníček 0 : 1
55. Vintr 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté plzeňské Viktorie mají za sebou povedený vstup do MOL Cupu. Účastník Ligy mistrů vyhrál na hřišti třetiligového MFK Vyškov jasně 5:1 a slaví postup do osmifinále. Střelecky se zaskvěl útočník Tomáš Chorý, jenž zaznamenal čtyři branky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost fotbalistů Plzně.

Článek

Pohárový zápas se proměnil v show útočníka Tomáše Chorého. Ten se poprvé trefil už v páté minutě a uklidnil favorita. Krátce za polovinou první půle se exolomoucký kanonýr prosadil znovu a bylo jasné, že překvapení se na hřišti sedmého celku MSFL konat nebude. Chorý pak v nastavení zkompletoval hattrick. Jelikož se mezi střelce zapsal také další útočník Řezníček, šla Plzeň do kabin s luxusním náskokem 4:0.

Zápas se pak v pohodě dohrál. Chvíli přestávce Chorý přidal i svůj čtvrtý gól. "Jsem určitě spokojený. Možná těch gólů mohlo být i více, ale čtyři jsem v mistrovském zápase ještě nedal, takže super," řekl pro klubový web Chorý. "Ze začátku byl soupeř namotivovaný a hodně do nás chodil. Nás pak uklidnila první chyba gólmana, kdy jsme vstřelili gól na 1:0. Po něm jsme se chytli, rychle přidali další góly a zápas už kontrolovali," dodal Chorý.

Vyškov se dočkal čestného úspěchu až za stavu 0:5, gól však pouze korigoval debakl. "Je důležité, že jsme zápas zvládli. V poločase to bylo 4:0 a o postupu bylo v podstatě rozhodnuto. Po páté brance jsme ubrali na můj vkus až moc, ale utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou," prohlásil kouč vítězů Pavel Vrba.

Fotbalový MOL Cup, 3. kolo:
Vyškov - Plzeň 1:5
Branky: 55. Vintr - 5., 24. a 45.+1, 49. Chorý, 28. Řezníček. Rozhodčí: Vojkovský - Batík, Dohnálek.
Plzeň: Hruška - Pernica, Hubník, Hájek - Petržela (67. Ekpai), Procházka, Bucha, Havel - Čermák - Chorý, Řezníček. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: