Hlavní obsah

Slavia - Chrudim 3:1Červenobílý válec jede dál. Slavia i bez reprezentantů neměla v poháru problém

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Sýkora 1 : 0
22. Hušbauer (penalta) 2 : 0
68. Frydrych 3 : 0
70. Vašulín 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Kdepak komplikace! Fotbalisté pražské Slavie i bez reprezentantů porazili v osmifinále MOL Cupu nováčka druhé ligy Chrudim 3:1 a stali se předposledním čtvrtfinalistou domácí pohárové soutěže. Obhájce trofeje a aktuální prvoligový lídr nakročil k postupu góly Jana Sýkory a Josefa Hušbauera v úvodních 22 minutách, po pauze přidal třetí branku Michal Frydrych a poté snížil hostující Daniel Vašulín.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavia Jan Sýkora vstřelil vedoucí branku Pražanů v utkání 4. kola MOL Cupu s Chrudimí.

Článek
Fotogalerie

Slávistický trenér Trpišovský nemohl nasadit reprezentanty a řadu zraněných hráčů, takže se do základní sestavy vrátili dva rekonvalescenti obránce Jugas a kapitán Škoda.

Druhý jmenovaný byl hodně vidět a zařídil první dva góly. Nejprve v desáté minutě skluzem přihrál volnému Sýkorovi, který zblízka nezaváhal, a ve 22. minutě vybojoval penaltu. Pokutový kop s přehledem proměnil Hušbauer.

Chvíli předtím ještě Sýkora trefil tyč. I čtrnáctý celek druhé ligy dokázal v první půli dvakrát nebezpečně zahrozit, v největší šanci přestřelil Vašulín.

Po přestávce měli domácí dál převahu a v 68. minutě zvýšil na 3:0 Frydrych po Sýkorově centru na zadní tyč. Hned za dvě minuty se dočkal gólu i poslední účastník poháru z nižší soutěže. Řezníček potáhl míč do vápna a Vašulín zblízka snížil.

Další branka už nepadla a zápas skončil stejným výsledkem pro Slavii jako předchozí dva vzájemné pohárové duely v Chrudimi v roce 2014 a předloni.

Posledního čtvrtfinalistu poháru určí souboj mezi Opavou a pražskou Spartou, který se odehraje 28. listopadu.

Osmifinále fotbalového poháru MOL Cupu:
Slavia Praha - Chrudim 3:1 (2:0)
Branky: 10. Sýkora, 22. Hušbauer z pen., 68. Frydrych - 70. Vašulín. Rozhodčí: Ginzel - Myška, Novák. ŽK: Sixta, Sulík (oba Chrudim). Diváci: 3512.
Slavia: Kovář - Frydrych, Jugas, Deli, Zelený - Hušbauer, Traoré - Baluta (66. Matoušek), Sýkora (89. Vaněk), Olayinka - Škoda (66. Mešanovič). Trenér: Trpišovský.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články