Hlavní obsah

Dojemný čin slavného fotbalisty. Věnoval tisíce rodině muže, který pilotoval letadlo se Salou

Opravdu velkorysé gesto udělal Gary Lineker, bývalý anglický fotbalista a hvězda Twitteru. Věnoval tisíc liber rodině pohřešovaného Davida Ibbotsona, který pilotoval letadlo, v němž kromě něj seděl i fotbalista Emiliano Sala. Peníze by měly pomoci k tomu, aby se pilota podařilo najít.

Foto: Facebook: Gary Lineker

Bývalý anglický fotbalista Gary Lineker

Článek

Tělo Emiliana Saly již bylo nalezeno a jeho rodina se tak s fotbalistou mohla rozloučit. Pilot letadla David Ibbotson se ale stále pohřešuje. Jeho rodina tak založila na jedné stránce sbírku, v jejímž popisku stojí: "Prosíme, pomozte dostat Davida Ibbotsona domů. (...) Jako rodina se spoléháme na laskavost dobrých lidí, kteří nám pomohou získat dostatek peněz a tím i pomohou najít našeho milovaného otce, manžela a syna."

"Nedokážeme snést myšlenku na to, že je sám. Potřebujeme ho doma, abychom ho mohli uložit k odpočinku," dodává rodina v popisku. A bývalého fotbalistu Garyho Linekera to nenechalo chladným. Sbírku sdílel na svém Twitteru s výzvou, ať se do ní lidé zapojí, a sám daroval 1 000 liber, tedy téměř 30 000 korun.

A podle serveru Mirror není jediným slavným fotbalistou, který do sbírky přispěl. Francouzský mladík ve službách PSG Kylian Mbappé měl údajně poslat dokonce 27 000 liber, tedy přes 790 tisíc korun.

Reklama