Hlavní obsah

Liverpool v problémech! Po gólmanské jedničce se kuriózním způsobem zranil i nový hrdina

Aktualizováno

V Liverpoolu je teprve pár dní, ale v novém klubu si už připsal první velký úspěch. Španělský gólman Adrián s Reds ve středu získal Superpohár, když v infarktovém penaltovém rozstřelu udržel nervy na uzdě a vychytal mizerně kopnutou penaltu Tammyho Abrahama. Teď ale musí řešit problém - během oslav si totiž poranil kotník a svému týmu možná v nedělním zápase Premier League proti Southamptonu nebude k dispozici. Kuriózní na celé situaci je, že zranění gólmanovi způsobil jeden z fanoušků Reds.

Foto: John Sibley, Reuters

Liverpoolský brankář Adrián při neúspěšném pokusu Tammyho Abrahama z Chelsea.

Článek

Liverpool těsně před Superpohárem přišel o svoji gólmanskou jedničku, když se zranil Alisson Becker. Šanci proto dostal nově příchozí Adrián. Ten se v bráně zaskvěl a stal se miláčkem fanoušků i kouče Jürgena Kloppa, který ho v pozápasovém rozhovoru pořádně velebil.

Jenže teď je možné, že Reds se na nějaký čas budou muset obejít i bez svého hrdiny. Adrián se totiž během pozápasových oslav zranil, přesněji řečeno ho poslal na marodku jeden z diváků, který po triumfu Liverpoolu vběhl na hřiště.

„Jeden z příznivců se dostal na hřiště, honila jej ochranka a on uklouzl a nakopl Adriána do kotníku. Má ho nateklý," cituje kouče Liverpoolu Kloppa server BBC Sport. "Je to šílenost, že se tohle stane. Není pochyb o tom, jak moc máme naše fanoušky rádi, ale kdyby tak mohli tohle přestat dělat... Tohle je nejhorší případ, o jakém jsem kdy slyšel. Ani to není vtipné, že ne? Fanoušci by přece měli mít taky nějakou zodpovědnost."

Jak moc je zranění vážné a zda Adrián bude schopen v neděli nastoupit zatím není jasné. Pokud by chytat nemohl, šel by do utkání pětatřicetiletý Andy Lonergan, který je v Liverpoolu gólmanem číslo 3. Zdravotně v pořádku není ani dvacetiletý Ir Caoimhin Kelleher a na marodce s poraněným loktem je i osmnáctiletý český brankář Vítězslav Jaroš, který už hájil branku Liverpoolu v červencovém přípravném zápase.

Reklama