Hlavní obsah

Aston Villa - Manchester City 1:6Agüero se blýskl rekordním hattrickem

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City v 22. kole anglické ligy rozstříleli 6:1 Aston Villu a stále drží druhé místo tabulky s dvoubodovým náskokem před třetím Leicesterem a se ztrátou 14 bodů na první Liverpool. Rekordním hattrickem se blýskl Sergio Agüero.

Foto: Carl Recine, Reuters

Třemi góly se blýskl Sergio Agüero (vpravo), dva góly dal Rijád Mahriz.

Článek

Hosté rozhodli o vítězství už v prvním poločase, který vyhráli 4:0. Po dvou úvodních gólech Rijáda Mahrize se trefili Agüero s Gabrielem Jesusem. Po přestávce přidal Agüero další dva góly a hattrick v anglické lize zaznamenal takřka přesně po roce.

Argentinský útočník navíc vylepšil svůj gólový účet v Premier League na 177 branek a stal se nejlepším střelcem mezi cizinci v historii soutěže. O dva góly překonal dosavadního lídra Thierryho Henryho. "Mám obrovskou radost. Doufám, že pořád budu dávat góly, ale všechno záleží na spoluhráčích, jestli mi budou přihrávat," řekl Agüero v rozhovoru pro televizní stanici Sky Sports.

V celkovém pořadí střelců se Agüero dělí o čtvrtou příčku s Frankem Lampardem. Vede Alan Shearer s 260 góly, před Agüerem jsou ještě Wayne Rooney (208 branek) a Andrew Cole (186). "K Shearerovi mám ještě daleko, ale zkusím to," řekl jednatřicetiletý útočník.

Agüero rovněž v Anglii zaznamenal třígólové utkání podvanácté a v pořadí hráčů s nejvíce hattricky se osamostatnil na prvním místě před bývalým anglickým reprezentantem Shearerem.

Aston Villa dala gól až z penalty v nastavení a v tabulce jí patří osmnáctá příčka, která jako první znamená sestup. Od šestnáctého West Hamu a sedmnáctého Watfordu, který dnes porazil 3:0 předposlední Bournemouth a natáhl sérii bez porážky na pět zápasů, dělí birminghamský klub jeden bod.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Bournemouth - Watford 0:3 (42. Doucoure, 65. Deeney, 90.+3 Pereyra)
Aston Villa - Manchester City 1:6 (90.+1 El Ghazi z pen. - 28., 57. a 81. Agüero, 18. a 24. Mahriz, 45.+1 Jesus)

Reklama

Související témata: