Hlavní obsah

Slavný brazilský fotbalista Cafú posílí okresní anglický tým

LONDÝN

Dvojnásobný mistr světa a dlouholetý brazilský fotbalový reprezentant Cafú si zahraje až šestou nejvyšší anglickou soutěž. Osmatřicetiletý bývalý hráč AS Řím či AC Milán souhlasil, že se na jaře připojí ke kádru Garforth Townu, který hraje okresní soutěž. Informoval o tom britský tisk.

Článek

"Připojí se k nám pravděpodobně v dubnu a odehraje za nás pár zápasů," řekl trenér Garforthu Simon Clifford, pro kterého prý bude velkou poctou trénovat tak slavného hráče. "Je to obrovská pocta mít takového hráče v našem dresu. Určitě nám to na hřišti hodně pomůže," dodal.

Právě Clifford stojí za tím, že se Cafú v klubu objeví. Sám se totiž podílí na provozu brazilské fotbalové školy, která patří Manchesteru City a jejímž bývalým žákem je třeba i anglický reprezentant Micah Richards. Zde se seznámil s Cafúem a přemluvil ho, aby si před koncem kariéry přišel zahrát do Garforthu.

Cafú, který v roce 2002 jako kapitán dovedl Brazílii k titulu mistrů světa, a doma má zlatou medaili i z roku 1994, však nebude prvním slavným Brazilcem v sestavě Garforthu. Dres malého týmu z Yorkshiru totiž již v roce 2004 oblékal slavný Socrates, který zde ve svých padesáti letech odehrál několik zápasů.

Ofenzivní pravý bek Cafú zářil především v italské lize, kde šest let hájil barvy AS Řím a od roku 2003 hrál za AC Milán. Dohromady odehrál 282 zápasů Serie A a získal dva italské tituly. V roce 2007 pozvedl nad hlavu i pohár pro vítěze Ligy mistrů. Na kontě má také rekordních 142 startů za brazilskou reprezentaci.

Reklama