Hlavní obsah

Slovenský fotbalista Štyvar přestoupil do anglického Bristolu

LONDÝN

Slovenský fotbalista Peter Štyvar přestoupil ze Žiliny do týmu druhé anglické ligy Bristol City. S klubem ve středu tabulky podepsal smlouvu do léta roku 2011 a Žilina za něj vyinkasovala 775 tisíc eur (asi 20,7 miliónu korun). Slovenský klub to potvrdil na svých internetových stránkách.

Článek

Osmadvacetiletý útočník na sebe upoutal pozornost funkcionářů Bristolu především povedeným zápasem Poháru UEFA s Aston Villou, ve kterém gólem pomohl Žilině k překvapivému vítězství. "Akceptovali jsme jeho zájem vyzkoušet si roli legionáře v zahraničí a touto cestou mu chceme poděkovat za služby, které pro žilinské barvy odvedl," uvedl na stránkách klubu žilinský sportovní ředitel Karol Belaník.

Člen širšího kádru slovenské reprezentace během dvou let v dresu Žiliny nastřílel v 45 zápasech 20 branek a patřil ke klíčovým hráčům při loňském zisku titulu. Před působením v Žilině si Štyvar vyzkoušel i fotbal v Česku. Hrál druhou ligu za Chomutov a Ústí nad Labem, kde byl na hostování z prvoligových Teplic. V jejich dresu se však neprosadil a nezasáhl ani do jednoho utkání Gambrinus ligy.

Reklama

Související témata: