Hlavní obsah

Ronalda by měl v Manchesteru nahradit mladý Brazilec Douglas

MANCHESTER

Vedení fotbalistů Manchesteru United si již vyhlédlo náhradu za Cristiana Ronalda, kterého dělí jen podepsání smlouvy od přestupu do Realu Madrid. Jeho nástupcem by se měl stát osmnáctiletý Brazilec Douglas Costa z Gremia, které za ofenzivního záložníka požaduje 21 miliónů liber (asi 641 miliónů korun). Informuje o tom britský tisk.

Foto: Phil Noble, Reuters

Cristiano Ronaldo

Článek

Manchester sleduje juniorského reprezentanta Brazílie již několik let. Trenér Alex Ferguson, který přivedl Ronalda ze Sportingu Lisabon právě v 18 letech, si je jistý, že Douglase během léta získá, přestože se o něj zajímají i další přední evropské celky. Rozšířil by tak brazilskou enklávu v Manchesteru, kde již působí záložníci Anderson, Rodrigo Possebon a mladá dvojčata Rafael a Fabio Da Silva.

Levonohý záložník Douglas patří k největším talentům brazilského fotbalu, což dokázal mimo jiné na jihoamerickém šampionátu hráčů do 20 let, na němž byl hlavní oporou brazilské reprezentace při zisku titulu. Odborníci ho přirovnávají k Ronaldinhovi. Mezi jeho hlavní přednosti patří zahrávání přímých kopů.

United se údajně zajímají i o sedmnáctiletého brazilského obránce Doda z Corinthians, za kterého nabízejí 5,5 miliónu liber (asi 168 miliónů korun).

Reklama

Související témata: