Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalista „složil“ exhibicionistu a rozhodčí ho odměnil vyloučením

LONDÝN

„Za dobrotu na žebrotu,“ řekl si Ashley Vickers z týmu Dorchester Town po utkání na půdě Havant and Waterlooville. Během zápasu totiž na hřiště vběhl exhibicionista ve zvláštním modelu plavek, a protože se ochrance nedařilo jej zastavit, ujal se této role Vickers. Rozhodčí mu za tuto pomoc pořadatelům ukázal červenou kartu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Celá událost se odehrála v šesté anglické lize. V 70. minutě za stavu 1:1 vběhl na hřiště spoře oděný mladý muž představující Borata, postavu ze stejnojmenného filmového hitu komika Saschy Barona Cohena. Na hlavě paruku, na sobě jen uzoulinké zelené plavky.

Pořadatelé neragovali, takže několik dlouhých vteřin kličkoval mezi strnulými hráči. A protpže ochranka se k němu přibližovala velmi neochotně, rozhodl se hrající trenér hostů Ashley Vickers vzít vše do svých rukou. Exhibicionistu zlikvidoval, takže se dočkal odměny. Potlesku tribun a červené karta v rukou sudího.

„Nemám slov, to vyloučení mě úplně ohromilo,“ citoval The Sun fotbalistu. „Ten kluk tam běhal po hřišti zcela volně, aniž by se o něj zajímali pořadatelé. Myslel jsem, že jim prokazuju službu. Jediné, co jsem chtěl, bylo ho srazit, abychom mohli pokračovat ve hře,“  vysvětloval.

„Podařilo se mi ho chytnout a povalit na zem. Vtipné bylo, že pořadatelé mi za to děkovali. Ale sudí se rozhodl, že mě vyloučí. Za dobrotu na žebrotu,“ smutnil Vickers. Jeho počin ocenil i předseda domácího klubu, který po verdiktu sudího přispěchal s nabídkou, že stáhne za hřiště jednoho hráče, aby soupeř nebyl v nevýhodě.

Dorchester nakonec prohrál 1:3 a konec zápasu dohrával dokonce v osmi hráčích, protože rozhodčí vyloučil v nastaveném čase ještě Jake Smeetona a Kyle Critchella.

Reklama

Související témata: