Hlavní obsah

Tam mi nesahej! Ruka v rozkroku fotbalistu nerozhodila. Tak to schytal znovu

Londýn/Praha

Byl by to tuctový zápas druhé nejvyšší anglické soutěže, nebýt jednoho momentu, který duel 12. kola Championship mezi domácím Prestonem a Sheffieldem Wednesday (1:0) dostal do popředí zájmu nejen ostrovních médií. Postaral se o něj obránce domácích Darnell Fisher, který svého soupeře Calluma Patersona bránil hodně nezvyklým prostředkem, když jeho ruka zamířila do míst, kde to muže bolí nejvíce.

Foto: Sport.cz

Hodně nezvyklý moment vyvolal na Ostrovech pozdvižení

Článek

Celý incident se stal během zahrávání standardní situace a tradičních strkanic ve vápně. Šestadvacetiletý bek Prestenu Darnell Fisher si vzal osobně na starost stejně starého Calluma Patersona a svého úkolu se zhostil až se zvláštní náruživostí.

Jeho ruka totiž zamířila do třísel skotského fotbalisty a aby se ujistil, že má jeho rival opravdu vše na svém místě, zašátral do citlivých míst ještě jednou.

Nutno říct, že nečekaný "obraný" zákrok Nechal Patersona naprosto v klidu, na cizí ruku v čistě soukromém prostou nijak nereagoval a dál si hledal své místo ve vápně.

Už tak v pohodě nezůstali fanoušci, kteří daný moment viděli u televizních obrazovek. Na hodně intimní okamžik reagovalo více než 178 tisíc čtenářů: "Můj bože, viděl jsem dobře, že Fisher hrábnul Patersonovi na koule?" psal jeden z nich.

"Za tohle by měl dostat přísný trest a zákaz činnosti. Stejně, jako se to stalo Joemu Marlerovi, který za podobný incident nesměl deset týdnů hrát," pomáhal si další podobným příkladem z ragby.

A tím to nekončilo. "Tohle, kdybych udělal na veřejnosti, byl bych zatčenej. Je to sexuální útok a to nemá ve fotbale co dělat. Někdo se myslí, že si při zápase může dovolit to, co na veřejnosti ne, ale to se plete," píší další naštvaní příznivci.

"Já jsem si nevšiml, jak se to stalo, ale jestli to lidé uvidí na sociálních sítích, Darnell si užije svoje," správně předvídal kouč poraženého Sheffieldu Tony Pulis.

V nedávné minulosti se do problémů v souvislosti s nevhodným chováním dostala hvězda Manchesteru City Sergio Agüero, který se jen dotkl lajnové rozhodčí Massey-Ellisové.

Reklama

Související témata: