Hlavní obsah

Ty zrádče, spílají kouči Birminghamu. Vybral posily za milióny a teď prchá k rivalům

BIRMINGHAM

Zrada, podraz...tak častují v Birminghamu chování kouče Alexe McLeishe, který vedení City oznámil svůj konec v klubu prostřednictvím emailu. Z klubu, který sestoupil do druhé anglické ligy, má skotský kouč podle zpráv z anglických médií namířeno k hlavním birminghamským rivalům do Aston Villy. Vedení City je ale chováním svého zaměstnance tak rozčíleno, že mu chce cestu k novému angažmá překazit právní cestou.

Foto: Reuters

Takhle se Birmingham City radoval v únoru ze zisku Carling Cupu. Teď prožívá smutné období.

Článek

„Za tým, který si vybral, jsme zaplatili 40 miliónů liber (cca 1,2 miliardy korun). Ve všech směrech jsme ho podporovali. A co jsme od něj získali? Sestup a urážku,“ zlobil se prezident Birminghamu City Peter Pannu.

McLeishe plně podporoval i majitel klubu Carson Yeung, který ho ani po sestupu z jeho pozice nevyhodil. „Ujistili jsme ho, že jeho pozice není ohrožena a zdůraznili jsme, že mu i nadále důvěřujeme. Věřili jsme mu tak moc, že právě jednáme o příchodu čtyř nových posil, které si on vybral,“ pokračoval Pannu.

V době, kdy se Pannu dozvěděl o McLeishově rezignaci z emailu, byl zrovna v Amsterdamu, kde právě finišoval jednání o nové posile Dannym Kovermansovi. Oficiálně to sice není potvrzeno, ale podle ostrovních médií je McLeish hlavním kandidátem na místo trenéra v sousední Aston Ville, kde skončil Gerard Houllier.

Půjde do Aston Villy?

„Má se za to, že Alex McLeish je pro Aston Villu kandidátem číslo jedna. Je to fascinující, protože majitel Villy Randy Lerner si musí být vědom, jaký odpor u některých fanoušků by jeho příchod vyvolal. Neumím si představit trenéra ´Blue Noses´ jak si to kráčí po cestě do Aston Villy,“ popsal situaci pro BBC Radio 5 Midlands fotbalový reportér Pat Murphy.

Pokud se McLeish oficiálně bude ucházet o místo v Aston Ville, Peter Pannu je připraven mu v tom právní cestou bránit: „Nechci žádný klub z ničeho obviňovat, dokud si o tom všechno nezjistím. Ale on (McLeish) má u nás stále platnou smlouvu a Birmingham City mu nedal žádné právo s kýmkoliv jiným jednat, dokud se situace nevyřeší. Zítra o tom začnu jednat s mým právnickým týmem.“

Skotský kouč, který letos dovedl Birmingham k triumfu v Carling Cupu, podepsal na St. Andrew´s v září nový kontrakt s roční gáží jeden milión liber, z něhož mu ještě zbývá dva a půl roku.

Reklama

Související témata: